Här skjuter Prespa Birliks Sadat Karim 3–1 på nykomlingen IFK Malmö som föll ihop fullständigt efter att Anton From blivit utvisad strax före pausvilan.Foto: Michael Lindholm

Prespa sprang ifrån reducerat IFK Malmö

FOTBOLL Topptippade KSF Prespa Birlik utnyttjade det numerära övertaget på bästa sätt och sprang ifrån till hela 4–1 (1–1) i lördagens heta division 2-derby mot nykomlingen IFK Malmö.

– Tre assister och ett mål i mitt första derby. Det är inte dåligt, skrattade den 23-årige Prespa-anfallaren Sadat Karim som var planens gigant inför 584 åskådare på Heleneholms IP.
– Jag kände att jag hade förberett mig rätt mentalt och det var därför som det gick så bra.
Han öppnade med att fixa straffen där Bovar Karim skickade in 1–0 i 20:e minuten och sedan fortsatte ghananen att dominera.

Anes Mravacs 1–1-mål skapade viss spänning fram till IFK-försvararen Anton Froms utvisning drygt tre minuter före paus, men därefter var det inget snack.
Thierry Zahui satte 2-1 i 48:e minuten som följdes av Sadat Karims 3–1 nio minuter senare och inhopparen Baris Hümmets 4–1 68:e minuten.
– Vi gjorde det verkligen bra, och IFK Malmö hade ingenting att komma med, analyserade Karim som även stod för förarbetet till 2–1 och 4–1.
Prespa-tränaren Meysam Javan kunde inte göra någonting annat än att plocka fram sitt allra bredaste leende.
– Det bjöds inte på något skönspel, men varför klaga? De tröttade ut sig själv, och kunde inte sätta samma press efter utvisningen. Därför handlade det bara om att ha tålamod för vår del, myste Javan, vars manskap nu har sju poäng på de tre första matcherna.
– Poängen är det som räknas i slutändan och det är jag jättenöjd med.
För ”di gules” tränare Malik Sesay var det naturligtvis tungt. 1–9 på de två senaste drabbningarna är inte att leka med.
– Vi gav oss inte själva chansen att få spela. Straff, en helt onödig utvisning och billiga mål. Då blev det jobbigt, suckade Sesay och fortsatte.
– Tråkigt att vi inte kan lära oss att vi ska vara elva man på planen. Det här var andra matchen i rad mot ett tippat topplag, och före det röda kortet var det ju helt jämnt.
Något individuellt plus?
– Martin Ingelsson i sådana fall. Han gör sitt jobb hela tiden och är nästan alltid på rätt plats vid rätt tillfälle.