Bombattentat mot restaurang på Adelgatan i Malmö. Foto: Karsten Petersen
Poliser undersöker platsen för sprängattentat mot restaurang på Adelgatan i Malmö. Foto: Karsten Petersen
Sprängattentat mot restaurang på Afelgatan i Malmö Foto: Karsten Petersen

Nytt sprängattentat skakade Malmö i natt

Malmö En explosion inträffade under natten mot torsdagen på Adelgatan i centrala Malmö. Polisen har ännu ingen misstänkt för händelsen.

Flera personer hörde under natten mot torsdagen av sig till polisen, med anledning av den kraftiga smällen. Klockan var 02.32 när den första inringaren hörde av sig.
– Det är en tre-fyra stycken som har ringt, men vi har inte kunnat lokalisera något i nuläget, sade polisens vakthavande befäl Magnus LeFevre när Skånskan talade med honom klockan 03.

Efter en stunds letande lyckades polisen dock lokalisera själva detonationsplatsen.
– Det är på Adelgatan. Det har legat en restaurang där tidigare men jag kan inte svar på vad det är för verksamhet nu, uppgav Magnus LeFevre.

I samband med explosionen har det uppstått skador på fönster och dörrar samt på fordon som stod på gatan.
– Det finns spår på platsen som tyder på att det varit en kraftig detonation, konstaterar Magnus LeFevre.

Polisen ägnade torsdagsmorgonen åt att förhöra vittnen.
Teknikerna lämnade platsen cirka kvart i sju, och samtidigt hävdes avspärrningen, berättar Emily Garnheim, presskontakt vid polisens ledningscentral. Så väldigt mycket mer har hon inte att säga.
– Nej, vi har inte så mycket att gå på än så länge. Vi har inte fått tag i ägaren, och vet således inget om koppling till tidigare händelser.

Det är nämligen långt ifrån första gången som lokalen på Adelgatan utsätts för attentat. Den 15 april förra året hittades två handgranater, varav den ena detonerad, utanför lokalen, och den 27 maj samma år utsattes lokalen för ett brandattentat.

Enligt Emily Garnheim vidtar nu en intensiv jakt efter ytterligare information.
– Man söker först och främst efter fler vittnen. Dessutom vill vi ta reda på om det finns övervakningskameror i området, som fångat händelsen på film.

Dagens fråga

Litar du på opinionsundersökningar?

Loading ... Loading ...

Webbkryss