Kamrer Christer Sturesson har jobbat på Frenninge sparbank sedan 1980. Nu får han vara med om att banken går upp i Sparbanken Syd.

Sveriges minsta bank får nytt liv

FRÄNNINGE Sveriges minsta sparbank har beslutat sig för att inte längre stå på egna ben. Frenninge Sparbank går ihop med Sveriges äldsta, Sparbanken Syd.

När Sparbanken Syd hade årsstämma stod det klart att Frenninge sparbank blir en del av Sparbanken Syd. Kamrer Christer Sturesson som jobbat på banken sedan 1980 är glad över att Frenninge sparbank kan leva vidare.
– Det går inte att driva en så här liten bank i dag. Vi har kommit till vägs ände. Men det känns roligt att verksamheten kommer att bli kvar på orten och att kunderna kan stanna, säger han och konstaterar samtidigt att framtiden för bankkontoret är oviss.
– Om kontoret blir kvar på orten får vi se. Sparbanken Syd kommer att sätta en tjänsteman på kontoret här som ska jobba med att flytta över de kunder som vill stanna i banken till deras system, säger han.
För bankkontoret i Fräeninge innebär fusionen att banken tar ett stort tekniskt kliv. Moderniteter som internetbank har tidigare aldrig existerat och faktum är att kunderna inte ens haft tillgång till bankkort.
– Nu får kunderna tillgång till sådana moderniteter. Folk har kunnat komma in på kontoret och betala sina räkningar och det har varit populärt, säger Christer Sturesson.
Utöver tekniska framsteg säger han att kunderna nu också har möjlighet att få bättre villkor än vad Frenninge sparbank kunnat erbjuda.
Christer Sturesson har redan passerat pensionsåldern och vet därför inte riktigt vad han ska göra framöver. Men han lämnar inte banken med det samma.
– Jag jobbar ju redan på övertid så det är läge att gå i pension. Men under övergången kommer jag att ställa upp i den mån de önskar och behöver mig, säger han.

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.