Kent Engdahl är på väg att dra upp KFUM Lundagård i landets högsta damhandbollsserie. I vägen står ”bara” Spårvägen. Om en vecka inleder Lundagård kvalet mot dem med hemmamatch i Lund. Foto: Claes Hall/Arkiv

Kent kan bli elitserietränare igen

– Tufft, men inte omöjligt, säger Kent Engdahl om det stundande kvalet mot stockholmska Spårvägen.
Det är i en serie om bäst av tre matcher som Lundagård ska möta Spårvägen. Om en vecka, söndagen den 29 mars, går första matchen i Lund. Returen går i Stockholm på annandag påsk. Skulle det stå 1-1 har Spårvägen hemmafavör i den avgörande matchen.
– Spårvägen är favoriter, förtydligar Kent Engdahl.
– Vi hade som mål att klara oss kvar i allsvenskan. Att vi nu är i kval är en ren bonus.
När H43/Lundagård försvann från handbollskartan valde Kent Engdahl att inte fortsätta som tränare i Lundagård i division 1. Kent Påhlsson tog över och ledde laget direkt upp i allsvenskan. Här hoppade Påhlsson av sitt tränaruppdrag efter hösten. In steg då Kent Engdahl.
– Vi låg näst sist efter halva serien, men under våren vann vi åtta av de tio matcherna. På hösten spelade laget fem oavgjorda. Nu vände det och vi fick marginalerna på vår sida.
Inför den sista omgången kämpade Lundagård med Kroppskultur och OV Helsingborg om den sista kvalplatsen, fjärdeplatsen i allsvenskan. Lundagård mötte Kropps och vann stort. OV vann också, men bara med uddamålet. Kvalplatsen blev därför Lundagårds på bättre målskillnad.
– Vårt försvars- och målvaktsspel har varit riktigt bra. Matilda Persson, som kom från Team Eslöv inför denna säsong, har gjort avgörande insatser i flera matcher, påstår Kent Engdahl.

–I offensiven har Betty Svenssons skytte var bra, hon har nog snittat sex-sju mål per match. Speldirigenten Sofia Påhlsson gjorde nio mål när vi som första lag besegrade redan klara seriesegraren Kristianstad.
Kvar i laget sedan sista elitserieåret med H43/Lundagård är bara en handfull spelare. Till dem hör systrarna Betty och Ines Svensson, Therese Persson och Ellen Engdahl.

Dagens fråga

Är du ledig under sportlovet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev