IFK Kristianstad mot Önnereds HK

Dan Beutler klar för HK Malmö

Dan Beutler har varit på gång ett tag till Malmöklubben, som kommer att tappa Nebojsa Simovic till IFK Kristianstad. Samma klubb som Beutler för övrigt tvingades att lämna mitt under den här säsongen. Kontraktet är skrivet på två plus ett år.
– Med Dans inträde i truppen får vi ytterligare erfarenhet, och jag tycker, utan att slå för mycket på den stora trumman, att vi har ett lag som ska kunna utmana i den absoluta toppen kommande säsong, säger HKM-ordföranden Jörgen Rasmusson.

Men just nu råder förstås fullt fokus på de tre bortamatcher som HK Malmö har kvar av Elitserien.
– Vi har spelat med press på oss ända sedan VM-uppehållet var slut. Och vi har gjort det riktigt bra, menar tränaren Ulf Sivertsson.
– Den enda förlusten kom med uddamålet borta mot Hammarby i en speciell match, där 2 500 åskådare var på plats i Eriksdalshallen, påpekar han.
Mot sin gamla klubb HK Drott har hans lag vunnit båda matcherna hittills. Borta i höstas var det tajt, men hemma i Baltiskan blev det däremot klara siffror, 28-22.
– Drott är ett utpräglat kontringslag, därför blir det extra viktigt att vi gör rätt i anfallsspelet, så vi inte bjuder dem på enkla kontringsmål.

Ulf Sivertsson drar inte för stora växlar att HK Malmö vunnit båda matcherna mot Drott.
– Nej, varje match lever sitt eget liv. Det viktiga är att alla spelarna är ödmjuka och går in och gör en bra arbetsinsats.
– Nu har vi dessutom en trupp som är hel och frisk, det gör att vi orkar fullfölja matcherna i sextio minuter, påpekar ”Tubbi”.
Efter lördagens bortamöte med Drott väntar sedan Önnered och Redbergslids IK i de två avslutande matcherna i Elitserien.
– Det kan mycket väl vara så att vi är tvungna att vinna alla tre matcherna för att vi ska nå SM-slutspel, funderar Ulf Sivertsson.