Malmö

Vapiano på Caroli stänger siste april

Restaurangkedjan Vapiano stänger sin krog i Caroli köpcentrum den siste april på grund av dålig lönsamhet. Ett 50-tal anställda berörs av beslutet. FOTO: Mona Forsell
Malmö
Malmö På restaurangen finns ett 50-tal anställda, varav flera arbetar deltid.
PREMIUM

På restaurangen finns ett 50-tal anställda, varav flera arbetar deltid. Personalen har informerats om att medarbetarna kommer att sägas upp på grund av arbetsbrist.Beslutet ska ha tagits efter noga överväganden och analyser.

Christian Lagerlöf, vd för Vapiano, vill i nuläget inte närmare kommentera uppgifterna.- Vi är inne i ett känsligt läge just nu. Och jag kan inte säga så mycket. Det är av hänsyn till våra anställda eftersom alla inte är informerade.- Konceptet för Vapiano bygger på stora volymer. Och det har visat sig att kvarteret Caroli inte har lockat till sig ett tillräckligt stort kundunderlag. Det är heller ingen hemlighet att det har varit kämpigt för fler i Caroli.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Protest mot att nattbuss på Valdemarsro har dragits in

Boende på Valdemarsro drabbas av att buss 31 inte går efter klockan 21 på kvällarna.
Foto: Arkivbild
Malmö
MALMÖ Vad behöver hända för att vi ska få till en förändring? Den frågan ställer Valdemarsro villaförening i ett mejl till kommunalrådet Andreas Schönström om nerdragningen av busstrafiken till Valdemarsro på kvällar och helger.

– Vi kräver inte att bussarna ska gå flera gånger i timmen på kvällar och helger, vi vill bara ha ett miljövänligt, säkert och ekonomiskt sätt att ta oss hem överhuvudtaget. Det känns lite märkligt att boende i området, särskilt de som inte har tillgång till bil eller vågar cyklar hem sent på kvällarna, utestängs från aktiviteter på grund av bristfällig kollektivtrafik, skriver Benny Bergsell.

Han påpekar att Valdemarsro ligger fem kilometer från centrum, inte fem mil och att Malmö också måste värna om sina mindre villaområden. Nu ställer han en fråga till Andreas Schönström om villaföreningen ska uppvakta tjänstemännen på Skånetrafiken eller om det krävs ett beslut i Region Skånes kollektivtrafik.

Malmö

Män greps med knark i bilen

Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö Polis stoppade sent på onsdagskvällen en bil på Norra Grängesbergsgatan, efter misstankar om att föraren var narkotikapåverkad.

I bilen anträffades narkotika som tros tillhöra föraren, en 49-årig man. Han greps och misstänks nu för grovt narkotikabrott.

Passageraren, en 42-årig man, misstänks i sin tur för narkotikabrott av normalgraden. Han hade en mindre mängd på sig. Båda anhölls under natten.

Malmö

Inbrottsvåg i lägenheter där boende vädrar nattetid

Malmö
Malmö Ett tiotal lägenheter har den senaste veckan drabbats av inbrott nattetid, och i flera fall väckts av att tjuvar stått i bostaden.
Nu varnar polisen Malmöbor som bor på på markplan att sova med fönster och balkongdörrar öppna.

– Den senaste veckan har vi haft minst ett ärende varje natt. Någon natt har det varit upp till tre stycken. Det är spritt över hela Malmö, säger Nils Norling, talesperson för Malmöpolisen.

Även om målet är att stjäla måste det vara väldigt, väldigt obehagligt att utsättas för det här

Den senaste tidens värmebölja har fått fler Malmöbor att sova med fönster och balkongdörrar på glänt för en behagligare nattemperatur i bostaden. Nu tycks en eller flera personer fokusera på att utnyttja detta.

I vädringsläge

– De har specialiserat sig på att ta sig in i lägenheter på marknivå eller en halvtrappa upp. De lägsta våningarna, där fönster eller balkongdörr varit i vädringsläge under natten, säger Nils Norling.

Han framhåller att tjuvarnas mål är att stjäla saker i lägenheten. Flera av de drabbade har vaknat av att någon eller några varit inne i bostaden.

– Men även om målet är att stjäla måste det vara väldigt, väldigt obehagligt att utsättas för det här, säger Nils Norling.

Över hela Malmö

Senast på onsdagen drabbades två olika lägenheter i Vagnmakarebyn i Bunkeflostrand. I båda fallen vaknade de boende och gärningsmännen skrämdes på flykt. Enligt polisen rör sig tjuvarna i stora delar av Malmö.

Så sent som för en vecka sedan greps en 18-årig man efter att ha tagit sig in via öppna balkongdörrar i två olika bostäder nattetid. Den ena i Slottsstaden, den andra i Västra Hamnen. Mannen greps i Slottsparken efter att polisen larmats av drabbade.

– Vi tittar så klart på liknande ärenden, om det här kan kopplas till personer vi känner till, säger Nils Norling, som uppmanar Malmöbor som bor på markplan eller en trappa upp ha fönster och balkongdörrar stängda nattetid.

Tänkt på säkerheten

– Det kan vara värt att tänka på säkerheten, om man känner att man tvunget måste ha fönster och dörrar öppna just nu.

Nils Norling säger att polisen jobbar hårt på ärendet, och har en del att gå på. Bland annat signalementsuppgifter.

Svedala

Duva kan ha orsakat tågstopp

Foto: Johan Nilsson/TT
Svedala
Österlen
Malmö
Svedala På torsdagsmorgonen nåddes SOS av ett larm om att en person blivit påkörd av tåget i Hyltarp, väster om Svedala. Händelsen orsakade stopp i tågtrafiken men någon påkörd hittades inte, däremot en död duva.

Händelsen inträffade där Ystadbanan korsar Hyltarpsvägen strax efter klockan nio på morgonen. Även om larmet talade om att en person skulle ha blivit påkörd så var uppgifterna mer osäkra än så.

– Vi larmades dit med anledning av att man kört på någonting men det var oklar vad det kunde ha varit. När vi kom till platsen kan vi konstatera att vi hittat en död duva i närområdet där det skulle ha hänt, säger Katarina Rusin pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Fyra bilar brändes på Augustenborg

Malmö
Malmö Fyra bilar brändes under den tidiga torsdagsmorgonen på Norra Grängesbergsgatan.

Larmet om en bilbrand precis där Norra Grängesbergsgatan går över i Södra Grängersbergsgatan, i bostadsområdet Augustenborg kom in till polisen vid kvart över fyra-tiden. Både polis och räddningstjänsten ryckte ut till platsen och den sistnämnda släckte branden. Totalt fyra bilar har blivit skadade.

Någon naturlig brandorsak har inte hittats och polisen misstänker därför att branden är anlagd. Man har upprättat en anmälan in skadegörelse genom brand.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Lån utan UC

Allt fler svenskar löser sina kreditskulder med ett lån!

Lån utan UC Idag är det enkelt att handla saker på avbetalning, köp nu och betala sen-erbjudanden haglar över oss dagligen. Många handlar med krediter som de egentligen inte har råd med vilket slutar för många med att man sitter i kreditfällan.

Där har man har räntor att betala från flera olika köp, men man betalar knappt av något belopp på den summan som man faktiskt har lånat. Skyhöga räntor finns fortfarande kvar men reglerades för några år sedan ner, vilket innebär att det blivit något bättre lånevillkor även i de fall där man kan ta kreditlån från andra kreditgivare än banken.

Att det är så pass enkelt att ta ett riskfritt lån hos många finansbolag och att man kan köpa prylar på avbetalning leder de flesta till att köpa mer än de egentligen har råd med. Därför har många svenskar idag börjat samla sina lån och krediter till ett enda lån, så att det enbart är en ränta som behöver bli betald per månad. Detta medför att de höga månadskostnaderna går att minimera till stor del och har på många håll räddat många familjer i ekonomisk kris. Detta är något som man brukar kalla för att binda sina krediter. Man binder dem till ett enda lån med lägre ränta - detta är räddningen för många som har hamnat i kreditfällan!

Samtidigt som många minskar sina lånekostnader - så ökar också medvetandet gällande konsumtion!

Unga fröken Greta Thunberg, är en av våra ledstjärnor idag när det kommer till att börja tänka efter hur vi behandlar vår natur. Greta är också en stark förespråkare till att vi genast bör konsumera mindre än vad vi gör nu - vilket många svenskar också tycks ha hakat på. Detta visar på att medvetandet ökar när det kommer till både att tänka mer långsiktigt, men också att många lär av sina misstag. Att kunna shoppa vad man vill från var som helst i världen har nog stigit många konsumenter åt huvudet och det är egentligen inte förrän nu som man har kunnat se de förödande effekterna av detta. Många företag visar sitt starka engagemang för klimatet utåt, vi köper mindre och mindre plast och vi äter mindre och mindre kött - vi bemöter de förödande konsekvenserna genom att balansera ut det igen.

Att vi lever i en värld av influencers kan vara en av många anledningar till varför konsumtionen ökat så mycket som den har gjort under 2000-talet. De flesta minns nog hur Postnord höll på att sjunka fullkomligt av alla leveranser av beställningar, som dessutom många bara beställde för att fota och sedan skicka tillbaka. Vi bör se vår nya medvetenhet som något mycket positiv och en klar indikation på att vi är på väg att gå mot att vara betydligt mer klimatsmarta och värna om naturen. Vi har helt enkelt, som Greta säger, börjat vakna upp! Förhoppningsvis fortsätter trenden och vi får se ytterligare aktioner som kämpar för miljön, och fler människor som höjer sin röst för vår planet i framtiden.

Malmö

Rånades av falska poliser

Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö De två delvis maskerade männen uppgav sig vara civilklädda poliser. Sedan tvingade de till sig mobiltelefonen från en man i 30-årsåldern.

Händelsen inträffade i närheten av stadshuset vid niotiden på onsdagskvällen. Mannen som rånades på sin mobiltelefon ska vara fysiskt oskadd. Han tog sig efter rånet hem och ringde sedan polisen.

Polisen sökte under kvällen efter gärningsmännen i området kring Stadshuset. Bland annat har man sökt med hundpatrull men utan framgång.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Rimfrost bakom målrekord i tingsrätten

Lennart Strinäs, chefsrådman i Malmö tingsrätt.
Malmö
Malmö Operation Rimfrost har inte bara lett till att antalet skjutningar och sprängningar i Malmö minskat. På onsdagen registrerade Malmö tingsrätt inkommande mål nummer 10 000 - tre veckor tidigare än den förra toppnoteringen.

– Man kan nog till stor del förklara det med polisens satsning Operation Rimfrost i våras. Sedan har även konkurserna ökat något, förklarar Lennart Strinäs, chefsrådman i Malmö tingsrätt.

Malmö tingsrätt.
På onsdagen registrerades mål nummer 10 000 vid Malmö tingsrätt, tre veckor tidigare än det förra rekordet.
Foto: Johan Nilsson/TT
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Malmö

Motorcyklist död efter krock med hästtransport

Foto: Johan Nilsson/TT
Malmö
Malmö En motorcykel har kolliderat i hög hastighet med en hästtransport på Jägersovägen i höjd med Jägershill. Motorcyklisten fördes till sjukhus med ambulans men hans liv gick inte att rädda.

Larmet inkom 22.05. Räddningstjänst ryckte tillsammans med ambulans och polis ut till olycksplatsen.

– Motorcyklisten var till viss del fastklämd, men är loss nu och förd till sjukhus med ambulans, säger Mattias Sköld, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
 • Skånskan.se - Alla artiklar på
 • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
 • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL