Linda Letelier Hansson åkte ut i veckans omgång av Sveriges Mästerkock. Foto: TV4

”Jag fick blackout på väg in i studion”

– Det var en tuff dag, jag hade inte sovit så många timmar på natten och hade svårt att hålla koncentrationen uppe, berättar Linda Letelier Hansson.
– Alldeles innan jag gick in i studion drabbades jag av en blackout. Det har aldrig hänt mig tidigare och var väldigt obehagligt. När jag väl stod vid grytorna kändes det bra igen.
För övrigt har Linda Letelier Hansson bara positiva minnen från sin tid i tävlingen. De medtävlande har blivit vänner för livet.
– Mellan tagningarna pratade vi mat hela tiden, säger hon. Jag har lärt mig så mycket av de andra som var med och det var verkligen roligt att möta andra med samma lite nördiga intresse för matlagning som jag har.
Hur började ditt intresse för matlagning?
-Det började redan när jag var liten och alltid ville vara med mormor och farmor i köket. Jag tyckte om att hjälpa till – och att smaka naturligtvis.
– Min mamma var invandrarlärare och genom henne och hennes elever fick jag kontakt med nya smaker.
Är du en typisk tävlingsmänniska?
– Nej det är jag inte. För mig är det ingen drivkraft att vinna, men jag gillar att göra nya saker. Jag har alltid tyckte om att experimentera och inte alltid välja den enklaste vägen.
– Med Sveriges Mästerkock gick jag ut ur den vanliga trygga boxen. Det var en utmaning att stå och laga mat inför hela svenska folket.
Vilken är din egen favoriträtt?
– Det är en jättesvår fråga när man älskar mat, men det finns en kycklinggryta med tomat, honung och citron som jag tycker mycket om och brukar få en förfärlig längtan efter när jag är gravid!
Och finns det något du helst inte vill äta?
– Blodpudding har jag aldrig varit särskilt förtjust i, men när jag ammade behöver jag mycket järn och det finns ju i blodpudding. Då åt jag den stekt i mycket, mycket tunna skivor som en slags dessert. Det gick an, men min favoriträtt blir det aldrig.
Linda Letelier Hansson har en stor familj som förutom maken Christopher består av barnen Movitz, 12 år och två tvillingpar, Dag och Ruben som är 10 år och Henry och Chaplin som är på väg mot tvåårsdagen.
Blir det inte mest spagetti med köttfärssås och pizza, när det finns så många barn i familjen?
– Det äter vi också i bland, men barnen tycker om det mesta. De äter det vi lagar. Fast musslor är de inte så förtjusta i ännu. Det är jag däremot.
– De tycker att pappa lagar godaste pizzan, men ibland när han inte är hemma händer det att de frågar om vi inte ska köpa Billys Pan pizza. Då gör vi det.
– I kväll ska vi ha pulled pork till middag, med tunbröd i stället för tortilla. Massor av grönsaker till.
Vilka är dina framtidsplaner?
– Jag skulle gärna vilja jobba med mat i någon form. Största drömmen är att få göra en egen kokbok.