Anna Roxå lade handbollskarriären åt sidan för att satsa på läkarstudierna. Men nu ska hon kombinera de båda sysslorna och förstärker därmed H65 Höörs defensiv inför vårens SM-slutspel. Foto: martin trobäck

Hon är redo för operation

Hon kom under H65:s utveckling från bottengäng till topplag i elitserien att utmärka sig främst som en stenhård mittförsvarare och var ytterst delaktig i europacupframgången. När sluga tjeckiskor, kroatiskor, holländskor och italienskor försökte stega in i H65:s försvarslinje var Roxå den som knöt nävarna och skickade tillbaka inkräktarna till mittplan.

Hennes effektiva samarbete med Jennie Linnéll saknades också bitvis under säsongsupptakten och i det centrala försvaret har H65 inte den bredd som kanske är önskvärd.
Tills nu.
Roxå menade först att läkarstudier och elithandboll var en mix som inte gick att kombinera.

– Obligatoriska delar av utbildningen krockade med träningar och matcher och det kändes inte rätt att spela under kontrakt då.

Grundar sig comebacken på att tränare Niklas Harris ringde och tjatade eller för att du var sugen?
– Han ringde och jag var sugen på ett spela. Så lite av båda delar …

Hur är din form?
– Jag har tränat hårt hela tiden och är nog i ganska bra slag. Däremot ser jag mig främst som en avlastningsspelare för övriga laget inför våren.

Avlastning? Du har ju bara en växel – fullt ös?
– Ja. Jo. Kanske är det, så men jag ska främst gå in och gör min grej på träningar och matcher.

Mot Skånela kommer Roxå dock inte att finnas med i truppen. Säsongspremiären sker istället troligen borta mot Team Esbjerg på söndag.

I H65, som fått två dagar på sig att slicka såren efter åttamålsförlusten mot Esbjerg i EHF-cupen, kan det istället bli debut för Johanna Nilsson som kastats in i laget sedan mittsexan Amanda Andersson sagt upp sitt kontrakt.

Allt annat än seger för de röda handbollseleganterna vore en stor skräll. I Björkvikshallen stannade segersiffrorna på 31-24.

Matchen sänds i TV4 Sport med start 18.55.