Jeppsson har nyligen kommit tillbaka efter en korsbandsskada. Foto: Christer Cederlund

Skadefri vill Jeppsson etablera sig i eliten

Efter avstängningen mot Alingsås var det tänkt att Nemanja Milosevic skulle vara tillbaka till derbyt mot HK Malmö.
En bruten tå stoppar dock Lugis viktige försvarare en månad framöver.
För Simon Jeppsson, som precis gjort comeback efter en korsbandsskada, innebär det ett större ansvar.
– Nemanjas skada blir ett stort avbräck för laget. Han är en av de bästa försvararna i elitserien och inger trygghet som ”trea” tillsammans med Jacob (Wickman Modigh), säger Simon Jeppsson.

Nu får 19-åringen, tillsammans med jämnårige Felix Kasch, ta hand om den vakanta platsen i mittblocket.
– Jag och Jacob har inte spelat så mycket tillsammans. Det saknas timing, men vi får prata extra mycket med varandra och slita lite extra, säger Jeppsson.

I elitserien har Lugiprodukten mestadels fått spela anfall, men han är definitivt ingen ovan försvarare. Under juniortiden ingick han alltid i försvarslinjen.
– Både min och Bastis (tränare Rasmussen) tanke är att jag nu ska börja spela försvarsspel varje gång jag är inne och bli en tvåvägsspelare. Jag spelade i princip inte något försvar förra säsongen, säger Jeppsson.

Den 203
centimeter långe vänsternian har under sin korta elitseriekarriär (debuterade i september 2012) fram till skadan i mars 2014 gjort sig ett namn som skytt.
Längden i kombination med bra spänst gör honom svårstoppad som få. I de yngre tonåren tränade han höjdhopp och hade 1,85 meter som personligt rekord när han slutade 2010.
– Det blev för mycket att hålla på med både höjdhopp och handboll, men träningen har definitivt gynnat mitt handbollsspelande och är inget jag ångrar. Det hade varit kul att testa på i dag.

Jeppsson drog korsbandet i JSM-finalen i mars förra året (som Lugi vann). Rehabiliteringen tog cirka nio månader.
– Framför allt har jag fokuserat på att ta ett år och bygga upp min fysik så att jag är redo att spela i elitserien, både försvar och anfall, fullt ut och försöka att bli en etablerad spelare så fort som möjligt. Det har blivit mycket tid i gymmet och mycket löpträning.

Litar du på att knät håller till hundra procent?

– Ja, det gör jag absolut. Det sitter mest i huvudet att man ska våga göra satsningarna och våga hamna i de situationerna man var i innan. Det dröjer nog inte länge innan man kan släppa handbromsen helt.
Den är lite åtdragen fortfarande?
– Ja, lite är den nog. Jag vet inte om jag kan göra något åt det, men det kommer nog när jag hunnit spela några matcher och börjat komma in i spelet, säger Simon Jeppsson.