Samir Arabi-Eter har lett tillskapandet av Spelens hus.
Malin Andersson kom som faun
Alex Holmberg som My little pony.Foto: Håkan Jacobsson

Hus för alla sorters spel

Det här har blivit hem för ett tiotal föreningar som sysslar med spel i olika former, berättar Samir Arabi-Eter, föreningskonsulent som för Malmö kommuns räkning lett skapandet av Spelens hus.
Han berättar att det Spelens hus som fanns tidigare aldrig riktigt blev som det var tänkt, på grund av att föreningarna inte riktigt kunde dra jämnt. Men, säger han, det är roligt att så många har lagt prestigen åt sidan så att man kunnat göra ett nytt försök.
Här ska för övrigt inte bara vara öppet för medlemmar, utan alla spelintresserade är välkomna.
Hit ska man kunna gå inte bara för att spela; här ska också finnas arbetsplatser för spelutvecklare. De ska i sin tur kunna använda besökarna som försökskaniner, så att de kan få en vink om vilka av deras idéer som håller att arbeta vidare på.
– Vi vill vara en nätverksgrupp för allting, säger Samir Arabi-Eter, som säger att på Spelens hus ska man syssla med alla former av spel, som inte handlar om gambling.
– Jag brukar dela upp det i levande spel, digitala spel och analoga spel.
Till levande spel hör till exempel rollspel och cosplay – till invigningen kom Malin Andersson som faun och Alex Holmberg som My little pony.
– I dag har vi skaffat en symaskin, så vi kan hålla kurser i cosplay, säger Samir Arabi-Eter.
I ett av rummen satt Johan Lindsjö, Andreas Mattsson, Andreas Wesik och Hans Rasmusson och testade Bruges, ett brädspel – alltså analogt – som handlar om den belgiska staden Brügge på 1500-talet.
– Rätt kul, var betyget.
Spelens hus är inrymt i en före detta barnvagnsbutik. Än så länge är det bara markplanet som är inrett, men det finns planer för källaren också, berättar Samir Arabi-Eter.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev