Annons

Annons

Annons

Sprakande musik och akrobatik

Recension ”Kombinationen musik och akrobatik får det att spraka i salongen” skriver Caroline Alesmark om Kollektiv Knasters Running out of Time.

Vad innebär det att många av oss förlorat förmågan att vänta utan att göra någonting, samtidigt som tung forskning visar att stress på alla sätt är dåligt för oss? Kollektiv Knaster tar sig an vår syn på tid i föreställningen ”Running out of time”. Foto: Christoph Szulecki

Annons

Vita tyllgardiner delar av Karavans lokal från golv till tak. När ensemblen drar ner en efter en av dem öppnar sig ett scenrum med Christoph Matenaers på trummor i ena hörnet och ensemblens övriga tre stelt stående med digitala röda siffror projicerade över ansiktet.Kollektiv Knasters föreställning ”Running out of time” har tiden i fokus, eller snarare tiden som bristvara, föreställningen om att allt måste gå så fort fort i vårt samhälle och vad denna press gör med oss. Andrea Hilario, Matti Nilsson och Alaya Vindelman springer runt mellan tre stationer – arbete, work out och yoga – i ett allt snabbare tempo till ljudet av intensiv biltrafik. Solhälsningar och försök till nervarvning görs med andan i halsen och den enda pausen – social samvaro och skratt – avbryts av mobilplingande och plötsliga utryckningar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan