Annons

Annons

Annons

Annons

En julkalender att kapitulera inför

Recension Hur levde man på vikingatiden? Hur var det att inte få välja fritt vem man vill gifta sig med och hur var det att jobba på fabrik istället för att gå i skolan? Det är bara några av de upplevelser som förmedlas i julkalendern Tusen år till julafton.

Text: 

Tusen år till jul heter SVT:s julkalender i år. Bakre raden; Oliver, Erik Haag, Lotte Lundgren, Elsa. Främre raden; Sigrid, Morris, Matteus, Cleo och Sabina. Foto: karl Nordlund/Svt

Annons

Hur levde man på vikingatiden? Hur var det att inte få välja fritt vem man vill gifta sig med och hur var det att jobba på fabrik istället för att gå i skolan? Det är bara några av de upplevelser som förmedlas i julkalendern Tusen år till julafton.
Tillsammans med Lotta Lundgren och Erik Haag får ett gäng barn prova på hur det var att leva, och äta, under olika tidsepoker, med start i vikingatiden år 1015 fram till våra dagar. Likt ett historiskt drama är de iklädda tidstypiska kläder och bor tidsenligt, men samtidigt är det väldigt tydligt att det handlar om ett experiment, och precis som i reality-tv berättar barnen löpande om sina intryck i en videodagbok.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan