Annons

Annons

Annons

Annons

Applåder tömde salen

Två ärenden gällande EU-medborgare fanns på dagordningen när fullmäktige möttes på torsdagen. Flera av dem frågorna gällde satt på åhörarläktaren – men blev utkörda innan de hann höra debatten om fråga två.

Text: 

Fullsatt på åhörarläktaren – men bara i en kvart. Efter två applådomgångar fick fulmäktiges ordföande nog och lät utrymma salen. Foto: Lennart Larsson

Annons

Det blev en lång och en kort debatt – och båda gav Feministiskt initiativs Katerin Mendez upphov till. Den första var en bordlagd, enkel fråga från fullmäktigemötet i oktober där Katerin Mendez ville veta om Malmö stad hade för avsikt att vänta med avhysningen från tomten i Sorgenfri tills en annan boplats kunde erbjudas?– Och det vet vi ju alla i dag att svaret är nej, svarade miljönämndens ordförande Carina Svensson (S).Hon försvarade miljönämndens beslut att lägret måste utrymmas på grund av de sanitära olägenheterna, och påpekade att de boende fick besked i förväg och att man genom sociala resursförvaltningen erbjöd evakueringsboende och resa hem till Rumänien.Katerin Mendez var inte nöjd. Malmö stad borde ha erbjudit en annan boplats. – De konventioner vi skrivit under tillåter inte att vräka människor utan ge dem ett alternativ.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan