Annons

Annons

Annons

Annons

Anders Ygeman ville visa sitt stöd

Inrikesminister Anders Ygeman (S) reagerar på alla de bränder som just nu inträffar i landet. När han fick höra om gårdagens brandattentat i Höör begav han sig till kommunen för en hastigt tillkallad presskonferens.

Foto: Claes Hall

Annons

– Jag vill visa mitt stöd till de drabbade. Vi hade en situation här i Höör för tio dagar sedan och det handlar om ynkliga avskyvärda handlingar, sade Anders Ygeman och syftade bland annat på den rasistiska demonstration som organisationen Nordfront arrangerat utanför kommunhuset och asylboendet på Frostavallen.
Redan den 19 oktober har regeringskansliet via den nationella samordnaren för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism hört av sig till landets kommuner för att få information om eventuella aktiva högerextremistiska grupperingar.
Eslövspolisens stationschef Mats G Odestål informerade i ett mejl om incidenterna i Höör där Nordfront satt upp avspärrningsband vid kommunhuset och Frostavallen.
Anders Ygeman berättade under torsdagen om de extra åtgärderna som införts för att få bukt med brandattackerna. Det handlar om förstärkt polisbevakning vid asylboenden. Dessutom sätter Migrationsverket in helikoptrar för att förebygga attentat och som ska göra det lättare att gripa förövare.
– Sen vill vi från regeringens sida snabba på utbildningen av nya väktare. Migrationsverket har i dag över 200 väktare, sade Anders Ygeman.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan