Annons

Annons

Annons

Barnens bubblor ställs ut

Livet börjar och slutar med ett andetag. Det och mycket annat vill konstnärerna Joanna Thede och Solveig Lindgren Inderbitzin illustrera med sin utställning Breaths. I går deltog en sjätteklass från Emiliaskolan i utställningen.

Victoria Jönsson lyckades med konststycket att blåsa glas och samtidigt göra en intervju med Sveriges Radio. Glasblåsaren Espen Jensen assisterade. foto: Tobias Lagerholm

Annons

– Okej barn, vi har en plan! Vi ska göra ett konstverk tillsammans, sade glasblåsaren Espen Jensen vid gårdagens seans.Konstutställningen Breaths har tidigare ställts ut på bland annat Kulturhuset i Stockholm. Joanna Thede och Solveig Lindgren Inderbitzin använde då frostade plastpåsar som barn och vuxna fick blåsa upp. Det blev stor succé med en åtta meter hög vägg av påsar. – Folk tyckte det var jätteroligt att blåsa och det blev en uppsluppen stämning samtidigt som verket tog sig sitt eget liv, berättar Solveig Lindgren Inderbitzin. – Vi ville att det skulle vara ett billigt material. Deltagaren fick donera ett andetag och ge sin egen innebörd till verket, fortsätter hon. – Vi bygger luftslott tillsammans, säger Joanna Thede.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan