Annons

Annons

Annons

Bryggeri mindre än mikro

De har döpt sitt brygghus efter en upphittad kattunge och tanken är att alltid förbli lokala. Snarare än att se sin öl på Systembolaget vill Calle och Marika Sjöström skapa en bryggpub med egen och andras öl – i Flyinge.

Malt, jäst och humle. Och så vatten förstås. Det låter enkelt. Men ölbryggandet är en ädel konst. Mängden malt i förhållande till mängden humle, hårdheten i vattnet och vilken typ av jäst avgör hur ölen smakar, och recepten kan varieras i det oändliga. För Calle och Marika Sjöström började det i liten skala. Calle började intressera sig för att brygga tack vare vänner som inspirerade. Han gick då från att knappt dricka öl alls till att göra egen.Det tog inte långt tid förrän även Marika, som inte heller varit någon vidare ölkonossör, började hjälpa till med bryggandet. De är båda ingenjörer och har god koll på den tekniska biten. Bland annat har de kopplat in familjens gamla kylskåp på nätverk för att kunna styra temperaturen mer exakt.För ungefär ett och ett halvt år sedan sade Marika upp sig från sitt arbete. Calle slutade i samband med att Sony i Lund drog ned i våras. Innan dess hade han varit tjänstledig för att syssla med bryggandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan