Annons

Annons

Annons

Motig helg för Eriksson på Nürburgring

17-årige Joel Eriksson från Tomelilla hade en med egna mått mätt motig helg när det tyska Formel 4-mästerskapet, ADAC Formula 4, vaknade till liv igen på klassiska Nürburgring i Tyskland efter ett sex veckor långt sommaruppehåll.

Text

Joel Eriksson kom till Eifelbergen som mästerskapsledare och med självförtroendet på topp efter seger i fem av de senaste nio racen, men tvingades brottas med tekniska problem redan från första passet på fredagen, vilket innebar att han var i stort behov av körtid i det andra, där han dock blev påkörd bakifrån och fick gå in i depån. Detta gjorde att Eriksson tvingades gå in i eftermiddagens kval utan ett enda fullfartsvarv i ryggen. Ett mycket svårt utgångsläge i världens just nu starkaste F4-mästerskap.
Väl i kvalet stod dock Joel för en stark körning. En fjärdeplats i gruppen innebar att han trots de tidigare problemen kvalade in som främste Motopark-förare och dessutom före värsta mästerskapsrivalen, Joey Mawson från Australien. I helgens tre race noterades Eriksson sedan för resultatsviten 4, 10 och 6.
– Med tanke på hur det sett ut tidigare under säsongen är jag självklart inte nöjd med dessa resultat, men under omständigheterna kunde det samtidigt ha sett betydligt värre ut, säger Joel Eriksson.
Joel Eriksson är nu tvåa i den sammanlagda mästerskapstabellen, där han passerats av tyske Marvin Dienst, 18 år, som vann två av helgens tre race. Eriksson är emellertid i högsta grad alltjämt med i kampen om titeln, bara tio poäng upp till Dienst som han är. Ner till tredjeplacerade Mawson är avståndet elva poäng.
– Jag tappade ledningen i mästerskapet, men det är extremt jämnt och över 200 poäng kvar att slåss om. Det enda jag fokuserar på just nu är att göra ett bättre jobb nästa gång.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan