Annons

Annons

Annons

Annons

Krav från Vänsterpartiet: Bort med visstidsanställningar

Rekordmånga gick i Vänsterpartiets demonstrationståg i Malmö på 1 maj. Kampen för rätten till arbete och avskaffandet av visstidsanställningarna var huvudparollerna.

Text: 

– Sluta svamla och gör något åt saken. Avskaffa allmän visstid nu. Det är fullständigt orimligt att gå år efter år utan en tillsvidareanställning, sa Jeanette Stojic, svetsare och kommunstyrelseledamot för V.
Största jubel mötte huvudtalaren Ulla Andersson från partistyrelsen, när hon berättade nyheten om att bankerna ska få en ny finansskatt. (Se tidningens inrikessidor).
Hon pratade också om otryggheten på landets arbetsplatser där många tingas jobba deltid, med en visstidsanställning eller i ett bemanningsbolag.
– Vi måste skärpa lagstiftningen för att öka anställningstryggheten. Det finns ett enormt behov av att modernisera lagstiftningen. När det gäller arbetsrätten är regeringen en besvikelse. De gör nästan ingenting, menar Ulla Andersson.
5 600 personer gick, sjöng och dansade i demonstrationståget från Möllevångstorget till Slottsparken och parollerna Rätt till arbete – tid att leva, Rätt till A-kassa – rätt till heltid och höj skatten för katten.
– När rekordmånga Malmöbor demonstrerar på 1 maj är det ett styrkebesked från vänstern och visar på att vi vill fortsätta kämpa för en välfärd att lita på, en välfärd där alla får sina behov tillgodosedda, kommenterade Daniel Sestrajcic, ordförande för Vänsterpartiet Malmö.
Bland dem som demonstrerade var ett gäng Seko-medlemmar från Posten, som gick med en banderoll med ”Bort med skitanställningarna”.
– I maj är arbetarrörelsens högtidsdag och det vill vi vara med om. Vi vill också vissa vårt missnöje med alla otrygga jobb inom vår bransch, säger Christian Löv i Seko.
På scen framträdde blMalmös fristadsmusiker Ramy Essam, Behrain Miri, turnéaktuella Partiet, The Bandettes, Harakatt och Röda Kapellet.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan