Erik Pärsson gjorde succé som MFF-lån i FC Höllviken under hösten. Nu är han klar för fortsatt spel. Foto: Ludvig Thunman/arkiv

Skyttekungen blir kvar i FC Höllviken

– Vi trivdes bra med honom, han trivdes bra med FC Höllviken och hans målfacit talar ju för sig själv, säger FC Höllvikens sportchef Jerry Nilsson.
Erik Pärsson är 20 år gammal och startade karriären i FC Höllviken (Höllvikens GIF), men har även gjort en sejour i Husie IF och var utlånad till Lunds BK innan han i somras kom till FCH. Nu blir han division 1-nykomlingens spelare fullt ut.

FC Höllviken har även gjort klart med mittfältaren Marcus Hortén från MFF:s U19 och Kamal Barny från Högaborgs BK.
– Kamal var lagkapten i Högaborg, men ville testa lite högre och han var aktuell för Ängelholms FF där han tidigare spelat en kort period. Vi vann den kampen mycket tack vare att han gillar vår tränare Anders Grimbergs sätt att spela positiv fotboll.

– Marcus är bra utbildad, har rätt inställning och kommer att göra mycket nytta för oss, påpekar Jerry Nilsson.
Sedan länge är dessutom Dawda Ngum från Trelleborgs FF klar för FCH.
Parallellt med jobbet att komplettera truppen pågår förhandlingarna med spelarna som redan fanns i laget. Där ligger FC Höllviken hyfsat framme
Niklas Kronström, Marcus Eskilsson, Nicklas Hammer, Michel Hansson, Richard Henriksson, Sebastian Sköld, Dino Mesic och Magnus Carlsson har till exempel skrivit nya kontrakt och i bakfickan finns en riktig joker.

– Vår anfallare Andreas Persson öste ju in mål innan han blev allvarligt knäskadad. Han ringde dock nyligen och sa att han skulle återvända från Norge där han jobbat ett tag, göra färdigt rehabiliteringen här och satsa ordentligt på en comeback i FC Höllviken. Vi hoppas får se honom i laget under höstsäsongen och i så fall blir det som ett nyförvärv.
– Annars behöver vi ett par nya spelare till. Vi kommer nämligen att öka det totala antalet spelare i truppen nu när vi gått upp i division 1, betonar Jerry Nilsson.

Han jagar bland annat en mittback för att ersätta rutinerade Yousef Fakhro som valt att varva ner i IFK Trelleborg.
– Vi ville ha kvar Yousef och det är ett rejält avbräck. Hans treskiftsjobb funkar dock inte ihop med division 1-träning. Jag fick övertala honom redan förra säsongen. Nu gick det inte, säger Jerry Nilsson.