Johan Hermansson fick inte sitt stora postpaket levererat. - Jag fick besked av Postnord att området är för farligt

Postpaket levereras inte till ”farliga” Seved

Och nu bekräftar Postnord, koncernen där Posten ingår, att stora paket inte körs ut till fem olika gator i Seved.
För ett par år sedan slutade brevbärare efter oroligheter att dela ut post i området.
Efter att allt senare lugnat ner sig kom utdelningen igång igen. Men nu har det visat sig att stora paket fortfarande inte delas ut på vissa gator.

För tre veckor sedan beställde Johan Hermansson ett paket från Ikea via posten.
– Jag köpte fyra stora tavelramar. Och eftersom jag inte har bil bestämdes att de skulle skickas med posten.

Men efteråt
kom ett nytt besked om paketet var för stort för att lämnas till det lokala postombudet på Seved. Istället fick han beställa en hemkörning via Postnord Logistics.
– Vi bestämde ett datum för leverans. Jag väntade hela dagen, men ingen kom.
– När jag sedan ringde sade Postnord att de inte kör ut några paket till Sevedsgatan. Detta eftersom de anser att området är för farligt, berättar Johan Hermansson.

Trots många
telefonsamtal och mail till både Postnord och Ikea hade Johan Hermansson på tisdagsförmiddagen fortfarande inte fått sitt paket.
– Enda beskedet jag fått är att jag kan hämta paketet på postterminalen på Toftanäs, men det är ju minst lika långt att åka som till Ikea.
– Det känns otroligt fånigt att man inte vågar köra till min adress.

Johan Hermansson har bott på Sevedsgatan i tre år och aldrig upplevt några problem.
Tvärtom tycker han att det är väldigt tyst och lugnt. Och framhåller att det bor flera pensionärer och barnfamiljer i området.
Han tror inte heller att samma sak skulle kunna hända i en annan del av Malmö.
– Men här på Seved där det bor många som är fattiga och har invandrarbakgrund tror jag helt enkelt inte att folk orkar klaga.

Niklas Nilsson, regionchef i Malmö för Postnord, bekräftar att man inte kör ut stora paket på fem gator i Seved. Det är Sevedsgatan, Rasmusgatan, Mogensgatan, Jespersgatan och Sofiagatan.
– Det här gäller sedan två år tillbaka. Men enbart för de paket som är för stora för att skickas till det lokala ombudet.

När det gäller den vanliga posten delas den ut tidigt på morgonen.
– Då bedöms riskerna som minst för att något ska hända. Men paket delas ofta ut på andra tider och är dessutom stöldbegärliga.
– Men vi ska ha ytterligare samtal med polisen längre fram och se om de här reglerna kan ändras. Och när det gäller kunden har vi nu löst det så att han kan hämta sitt pekat på nära håll, berättar Niklas Nilsson.

Dagens fråga

Har du rest med ersättningsbuss idag?

Loading ... Loading ...

Webbkryss