Inte alls bra
tycker Katrin Stjernfeldt Jammeh

Intern S-kritik mot Adrian Kaba

För två år sedan hamnade S-politikern Adrian Kaba i blåsväder och tvingades be om ursäkt för att han i en ledare i S-tidningen Tro & politik ”judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning”, något han sedan höll med om skulle kunna uppfattas som antisemitiskt.
För någon vecka sedan hamnade Kaba i nytt blåsväder när SDS berättade att han i en diskussion på Facebook uttalat sig om att Islamiska staten, IS, egentligen har tränats av den israeliska underrättelsetjänsten, Mossad.

Det har fått företrädare för judiska församlingen att reagera kraftigt.
”Jag har med förfäran sett de uppenbart antisemitiska konspirationsfantasier om Mossad och IS som din partikamrat Adrian Kaba okritiskt förmedlat på Facebook. Lägger man ihop hans tidigare uttalanden om en judisk-europeisk högerextremistisk sammansvärjning så kan jag inte annat än tro att han är antisemit”, skriver Fredrik Sieradzki i ett mejl till bland andra kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).

En annan skickar till henne en länk till en artikel med tillägget ”det här känns inte bra.”
Katrin Stjernfeldt Jammeh svarar att hon håller med.
”Det här är inte bra och jag tar avstånd från uttalandet.”
Arbetarkommunens ordförande Joakim Sandell har haft ett internt samtal med Adrian Kaba, men resultatet samtalet vill han däremot inte avslöja för SkD.
– Själva poängen med att vi hanterar det här internt är att det ska vara internt.

Även Joakim Sandell beklagar och tar avstånd från Adrian Kabas spridande av teorierna om Mossad och IS.
– I mitt tycke ska man inte ha konspirationsteorier som förtroendevald. Ja, det ska man ju inte göra alls, tillägger han.

Dagens fråga

Är du orolig över bränderna som härjar i Skåne?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev