Linda Hiltmann toppar listan för F! i kommunvalet.

Fi vill ha en ny kommunalrådspost

– Vi stödjer den rödgröna politiken med en feministisk och antirasistisk politik. I vårt kommunpolitiska program har vi ett förslag om ett nytt kommunalråd som arbetar för att de mänskliga rättigheterna alltid finns med i det kommunala arbetet, säger Linda Hiltmann.

Hon är en 37-årig Göteborgare som står först på Fi:s lista till kommunvalet och är rådgivare i mänskliga rättigheter samtidigt som hon arbetar på Lunds universitet med ett nätverk kring utbildning och forskning i Sydasien.

Malmöfeministerna vill att rättighetstanken ska finnas med när man exempelvis planerar bostäder, barns och ungas rätt till individuell utveckling, när politiker och tjänstemän jobbar mot rasism, mäns våld mot kvinnor och normer kring arbete, som några exempel.

Enligt de preliminära siffrorna får Feministiskt initiativ 3,2 procent av rösterna till Malmös kommunfullmäktige. Det är 2,2 procent mer än i valet 2010 och ger partiet två nya mandat.

Sen Eu-valet är Möllevången är starkt fäste för Fi och bäst siffror får man i området Möllevången-Västra Nobel: 15,5 procent och Västra Sorgenfri-Rörsjö med 13,2 procent. Noterbart är också att 25 procent av de boende på Möllevången röstade på partiet i riksdagen. Där lyckades F! dock inte få ihop tillräckligt med röster för att få några mandat.

Dagens fråga

Tror du att Annie Lööf lyckas få ihop en regering under sin sonderingsrunda?

  • Nej (89%, 969 Röster)
  • Ja (11%, 114 Röster)

Antal röster: 1 083

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×