HIF:s mittback Carl Johansson grämer sig över att hans nick i den första halvleken mot Mjällby träffade ribban.

”Höörs IS ligger mig varmt om hjärtat”

Carl Johansson fick hastigt hoppa in i HIF-startelvan sedan Loret Sadiku lämnat återbud efter uppvärmningen.
– Han var inte med på träningen dagen innan så jag hade på känn att det kunde ske. Det var skönt för då kunde jag förbereda mig lite, men sedan var han ju med på uppvärmning. Det var efter den som jag fick reda på att jag skulle spela och då fick jag köra lite extra med fystränaren, berättar Carl Johansson.
Matchen vann HIF med 3–1 och den snart 20-årige mittbacken fick gott betyg för sin insats.
– Det gick helt okej. Det var min andra 90-minutersmatch i Allsvenskan. Det tar ett tag att komma in i det, säger Carl Johansson.
Den första gjorde han i höstas borta mot Elfsborg, då HIF hade en del skador och avstängningar.
– Jag lärde mig mycket då. Det var skönt att ha gjort en match, även om det här var första hemmamatchen på Olympia.
Johansson kunde dessutom ha blivit målskytt. I den första halvleken nickade han klockrent i ribban.
– Det var synd att den inte gick under ribban, men jag blev rätt ställd, man är inte van att få bollen där.

På torsdag är det cupsemifinal på bortaplan mot Malmö FF. Det återstår att se om Johansson får starta eller börja på bänken. Han räknas i nuläget som tredjevalet på mittbackspositionen efter Sadiku och Peter Larsson.
– Vi har alltid träningsfritt två dagar efter match, så vi får se i morgon (onsdag) om Loret kan träna. Om han tränar, så lär han spela.
Carl Johansson började sin karriär i Höörs IS och spelade i klubben fram till han som 15-åring flyttade till HIF.
– Höörs IS har betytt jättemycket för mig och min utveckling. Höörs IS ligger mig varmt om hjärtat. Jag hade min pappa (Anders) som tränare under flera år, så han har också betytt mycket, säger ”Calle”, som följer sin moderklubb så mycket han hinner:
– Tyvärr åkte laget ur division 3 förra säsongen och hittills i år har det väl gått lite upp och ner.

Han lämnade Höörs IS som innermittfältare.
– Det var när jag blev omskolad till mittback som det började gå spikrakt uppåt.
Det var inte bara karriären som gick uppåt. Han blev även längre.
– Jag har alltid varit duktig i huvudspelet, även när jag var liten, och eftersom jag var ganska kort så fick jag kämpa hårt. Typiska mittbacksegenskaper. Mittback passade mig, säger den 188 centimeter långe HIF-spelaren.
Kontraktet med HIF sträcker sig till sommaren 2016.
– Målet är att ta en fast startplats i HIF och utvecklas för att kunna ta steget utomlands?
Vad behöver du främst förbättra för att kunna konkurrera med i första hand Sadiku och Larsson?
– Jag behöver förbättra positionsspelet, men det är en typisk grej som man får genom att spela mycket matcher, säger Carl Johansson.