Erik Alling får en utmaning i världsmästaren Atis Silis. Foto: Claes Hall

Bordshockey – ett spel för alla

– Det är det som är tjusningen med sporten, Alla åldrar och människor med olika bakgrund och erfarenhet av att spela möts i turneringarna, säger Erik Alling från klubben Möllan rouge, som arrangerar den internationella tävlingen.
Först möter han Hans Lindqwist och under deras spel visar det att när Hans är född i Malmö och bor i Varberg är det motsatta förhållanden för Erik.
Nästa motståndare för Erik är världsmästaren Atis Silis från Lettland. Han pratar om att turneringen är välorganiserad.
– Det är kul att komma till Sverige. I år kombinerar vi i det lettiska laget tävlandet med en turisttur genom landet också, berättar Atis Silis.
Bland borden hittar vi också den svenska mästaren Marcus Andersson från Jönköping och den danska mästaren Bjarne Axelson, som även är president i det internationell förbundet ITHF.
– Det är spännande att delta i en så prestigefylldbordshockeyturning som Swedish Masters. Sporten är social och man lär känna nya människor, menar Marcus Andersson.
Karl Jönsson i arrangörsgruppen pratar också om vilken erfarenhet det är att tävla i något av de masters som arrangeras runt i världen varje år. Eliten får också vara med i VM.
– Det roliga med bordshockey är just att alla kan tävla. Tränar du regelbundet kommer du snabbt upp till en hög nivå. Spelet är också prestigelöst, säger Karl Jönsson.
78 personer från sju länder tävlar i Swedish Master i Malmö i helgen.
15 personer kvalificerade sig på fredagen för vidarespel i grundspelet i en tävling för dem som aldrig har tävlat i bordshockey.
Finalen hålls på söndagen klockan 17.30. Innan dess spelas playoff under dagen. Där deltar totalt 32 personer.
Turneringen sker i Fan Zone på Malmö Isstadion och det är öppet för allmänheten att komma och titta på tävlingen.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev