Finnegan´s Hell i Vallarum har gjort en av årets mest spelade jullåtar. Foto: Finnegan´s Hell

Gjorde årets julhit

Jullåtsslaget på årets spellista står mellan YAST & Alice Boman, The Killers och Finnegan´s Hell, som släppte sin socialrealistiska och provokativa jullåt ”Drunken Christmas” för några veckor sedan.
– Den är nominerad till årets jullåt, säger Micke Ek, en av fem medlemmar i Finnegan´s Hell, som har sin skaparstudio i Vallarum. Det är bandmedlemmen Rolf Perleij som bor där, resten av bandet bor i Lund, Malmö och Göteborg.

Finnegan´s Hell startade 2010 av den enkla anledningen att det helt enkelt fortfarande finns ett stort behov av Celtic – punk.
– Innan starten av bandet var medlemmarna inblandade i olika andra grupper som spelar irländsk folkmusik, rock och punk.
– Vi kom fram till att kombinera dessa element måste bli en lysande idé. Vilket det blev. det finns två kända band i genren: Dropkick Murphys och Flogging Molly. Vi platsar väl i kretsen. Dels finns det mer plats för bättre keltisk punk, dels låter vi inte som de andra. Vi kan konkurrera på samma arena som de andra banden, säger Micke Ek.
Finnegan´s Hell kör både tyngre och snabbare låtar med bra melodier.
– Vi gör inga eftergifter.
Låten  ”Drunken Christmas” har seglat upp som en av de mest spelade i sin genre på Spotify och radiostationerna spelar den ofta.

–  ”Drunken Christmas” kom till i somras klockan två på natten i Vallarum. Texten föddes på två minuter. Den är otroligt apart men traditionell i sin karaktär, säger Micke Ek.
Den handlar om att julen inte alltid är helt perfekt, men ändå bättre än den i låten.
Finnegan´s Hell kommer ut med en platta nästa år.
– Vi förhandlar med olika bolag som har visat intresse. Förhoppningsvis ska vi skriva kontrakt ganska snart, säger Micke Ek.
Bandet har redan lyft taket på de scener och i de lokaler där de har spelat.
Bandmedlemmarna är Rolf Perleij, Micke Ek, Pablo Rautenberg, San Jansson och Esbjörn Nilsson.
– Vi är ett liveband. Vi fortsätter att vara ute och spela. Att leva på musiken är en dröm, säger Micke Ek.


Dagens fråga

Ska du rösta i EU-valet?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev