Finnegan´s Hell i Vallarum har gjort en av årets mest spelade jullåtar. Foto: Finnegan´s Hell

Gjorde årets julhit

Jullåtsslaget på årets spellista står mellan YAST & Alice Boman, The Killers och Finnegan´s Hell, som släppte sin socialrealistiska och provokativa jullåt ”Drunken Christmas” för några veckor sedan.
– Den är nominerad till årets jullåt, säger Micke Ek, en av fem medlemmar i Finnegan´s Hell, som har sin skaparstudio i Vallarum. Det är bandmedlemmen Rolf Perleij som bor där, resten av bandet bor i Lund, Malmö och Göteborg.

Finnegan´s Hell startade 2010 av den enkla anledningen att det helt enkelt fortfarande finns ett stort behov av Celtic – punk.
– Innan starten av bandet var medlemmarna inblandade i olika andra grupper som spelar irländsk folkmusik, rock och punk.
– Vi kom fram till att kombinera dessa element måste bli en lysande idé. Vilket det blev. det finns två kända band i genren: Dropkick Murphys och Flogging Molly. Vi platsar väl i kretsen. Dels finns det mer plats för bättre keltisk punk, dels låter vi inte som de andra. Vi kan konkurrera på samma arena som de andra banden, säger Micke Ek.
Finnegan´s Hell kör både tyngre och snabbare låtar med bra melodier.
– Vi gör inga eftergifter.
Låten  ”Drunken Christmas” har seglat upp som en av de mest spelade i sin genre på Spotify och radiostationerna spelar den ofta.

–  ”Drunken Christmas” kom till i somras klockan två på natten i Vallarum. Texten föddes på två minuter. Den är otroligt apart men traditionell i sin karaktär, säger Micke Ek.
Den handlar om att julen inte alltid är helt perfekt, men ändå bättre än den i låten.
Finnegan´s Hell kommer ut med en platta nästa år.
– Vi förhandlar med olika bolag som har visat intresse. Förhoppningsvis ska vi skriva kontrakt ganska snart, säger Micke Ek.
Bandet har redan lyft taket på de scener och i de lokaler där de har spelat.
Bandmedlemmarna är Rolf Perleij, Micke Ek, Pablo Rautenberg, San Jansson och Esbjörn Nilsson.
– Vi är ett liveband. Vi fortsätter att vara ute och spela. Att leva på musiken är en dröm, säger Micke Ek.


Dagens fråga

Är du nöjd med din lön?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×