Gamla elverket har varit restaurang men ska nu byggas om till vandrarhem.

Får vandrarhem igen

Det är Milla Wimmerstedt, som driver Hotell Oskar och Check Inn B&B, som står bakom vandrarhemsprojektet. Gamla elverkets lokaler på Winstrupsgatan rustas upp och i januari nästa år ska dörrarna till Winstrup Hostel öppnas.
”Det är väldigt många som frågar efter ett centralt budgetboende och det finns ju inte i Lund i dag – vi tycker att det har varit rätt konstigt att detta saknats så länge”, säger Milla Wimmerstedt i ett pressmeddelande.
Gästerna ska bo i klassiska sovsalar med fyra till åtta bäddar i specialdesignade våningssängar.
I många år hade Lund ett vandrarhem i gamla järnvägsvagnar på ett stickspår nära stationen. ”Tåget” fick det naturligtvis heta, ett mycket populärt vandrarhem som låg med på Svenska turistföreningens tio-i-topplista över antalet besökare under många år.
Vagnarna stod plötsligt i vägen när kommunen skulle bygga kommunhuset Kristallen. Förra året tuffade tåget mot Norrköping där tågentusiasterna Stambanans vänner väntade.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du drabbats av inbrott eller stöld?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev