Resor till Dubai kan leda till ett rent helvete

Istället för tystnad om det inträffade, vilket en del tyvärr väljer på grund av rädsla och skam, valde Marte att polisanmäla övergreppet. Resultatet: Hon sattes själv i arresten och nyligen har domstolen i Dubai dömt henne till 16 månaders fängelse!
Tack och lov dömdes även mannen som anklagades för att ha våldtagit Marte, men han fick ett kortare straff. En medicinsk undersökning som gjordes efter norskans anmälan visade att hon utsatts för våld samt att mannen, i motsats till sitt förnekande, haft samlag med henne. Att Marte enligt domstolen i Dubai ska sättas bakom lås och bom beror delvis på att hon druckit alkohol och därmed brutit mot alkoholförbudet. Men Marte döms även för sex utanför äktenskapet … och detta trots att fallet handlar om att polisen fick reda på det som hänt på hotellrummet genom Martes egen våldtäktsanmälan.
Domen är överklagad och Norges utrikesminister, Espen Barth Eide, har reagerat starkt på det som hänt. Om han eller den norska regeringen kommer att göra mer än så får vi se, hur det blir för Marte är dock fortfarande osäkert. Händelsen och kunskapen om hur rättvisan ser ut i Dubai behöver däremot bli känd för de som överväger att resa till Dubai på semester eller i arbete. Våldtäkter kan tyvärr inträffa var som helst, men om det inträffar i Dubai kan de leda till ett än större helvete.

Dagens fråga

Har du en smart-phone?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev