I september 1997 invigde Arjo sin nya ytbehandlingsfabrik. Vd:n Stefan Bengtsson trivdes ihop med grundaren Arne Johansson och Carl Bennet

Uppgång till fall

Till en början tillverkade Eslövsföretaget komponenter och maskindelar till andra företag. I början var Arjo, som fått sitt namn efter grundaren, en mekanisk verkstad med inriktning på medicinska produkter.

Arne Johansson var en av de första som insåg att det fanns ett stort behov av bad- och förflyttningsutrustning inom äldrevården och sjukvården.
De nya tekniska lösningarna och försäljningsframgångarna ledde till en kraftig expansion under 1970- och 1980-talen.

1984 sålde Arne Johansson sitt livsverk till Trelleborgsbaserade Malmros International.
Arjo ombildades till en koncern med Arjo Hospital Equipment i Eslöv som moderbolag. Engelska och amerikanska företag köptes upp och 1993 börsintroducerades Arjo.
1995 köptes Eslövsföretaget av Getingekoncernen och blev en del av affärsområdet Extended Care.

Hösten 1997 invigde Carl Bennet, koncernens styrelseordförande, den nya ytbehandlingsanläggningen på Eslövsfabriken. Det handlade om en investering på 20 miljoner kronor, vilket då var den största i fabrikens historia.
Ett och ett halvt år senare, i februari 1999, fick Arjos dåvarande vd Stefan Bengtsson ta emot priset till årets företag i Mellanskåne. Prisutdelare var Erik Penser.

Under 2007 slog Getinge ihop Arjo och Huntleigh till ett globalt ledande företag under det nya namnet Arjo Huntleigh.
Den 5 mars 2013 meddelar Arjo Huntleigh att Eslövsfabriken ska läggas ned, 56 år sedan starten.

Dagens fråga

Är du ledig under sportlovet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev