Arkivbild

Mörkade nytt avhopp

Ola Olsson fick, som Skånska Dagbladet avslöjade på torsdagen, lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan i Team Eslöv tidigare i veckan. I ett pressmeddelande tigs det dock om att det skulle vara på grund av ett förhållande med en av spelarna i truppen och spelarna har belagts med munkavle.
Dessutom mörkas det om att den assisterande tränaren också lämnat sitt uppdrag.

– Resultaten och stämningen i truppen har inte varit bra den senaste tiden och därför väljer Team Eslöv IK och Ola Olsson att gå skilda vägar, säger klubbens ordförande Stefan Lindstrand.
Det nya tränarparet heter Lisa Jönsson och Marina Elenmo, inte den assisterande tränaren Lina Möller som felaktigt angivits.

Möller har
nämligen också lämnat klubben omedelbart, något som klubbenledningen inte sagt ett ord om.
– För tillfället har jag lagt allt med handbollen åt sidan. Jag är inte en del av Team Eslövs damlag tills vidare, säger Möller.

Varför inte?
– Det vill jag inte kommentera.

Men det måste ha anknytning till att Ola Olsson fick sparken?
– Inga kommentarer.

Stefan Lindstrand menar att Möller inte har fått sparken.
– Hon har lämnat klubben på egen begäran.
Varför?
– Ingen kommentar.
Är det trovärdigt tycker du att ni i ett pressmeddelande talar om att Olsson fått sluta på grund av ”att resultaten inte varit så bra” – och samtidigt inte nämna att assisterande tränaren också lämnat?
– Nu är det på det sättet helt enkelt. Vi har medvetet valt att hålla Möller utanför detta för hennes egen skull.
Att de sportsliga resultaten skulle vara så bristfälliga, utifrån den trupp som finns att tillgå, går naturligtvis att ifrågasätta. Laget vann med förkrossande 29-19 mot BK Heid i sin näst senaste match och ligger på sjätte plats i tabellen, med goda förutsättningar att bli ett slutspelslag. Då märktes ingen stundande kris direkt. Ingen i klubben kan eller får precisera vad den ”dålig stämningen i laget” beror på.

Uppgifter till Skånska Dagbladet talar om att Ola Olsson skulle ha haft en relation med en tongivande spelare (i 20-årsåldern) i laget.
– Det skulle kunna vara så, sa Lindstrand först kring det påståendet, men väljer nu alltså att lägga locket på fullständigt. Han förnekar dessutom att spelaren fått sparken.
Den berörda spelaren har dock inte varit på någon av de två träningar efter det att skandalen sipprat ut och kommer heller inte att spela matchen mot Sävehof på söndag, enligt uppgifter till Skånska Dagbladet.
Ola Olsson har inte gått att nå för en kommentar trots upprepade försök både under onsdagen eller torsdagen.

Dagens fråga

Vi har hört tre fjärdedelar av bidragen – håller årets startfält i Mellon måttet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev