Maria Glawe visar sina dramatiska vikingafotografier på Trelleborgen fram till den 23 mars och hoppas att många lärare tar hit sina elever för att jobba med materialet utifrån den lärarhandledning som finns.

Vikingastrider genom kamerans lins

Maria Glawe är till vardags lärare på Söderslättsgymnasiet i Trelleborg men hennes hobby är att fotografera.

Kameran har hon nästan alltid med sig och när hon besökte Vikingaspelen på Trelleborgen kom idén direkt: Det här måste jag plåta!
– Jag blev så fascinerad av stämningen och känslan. Den ville jag försöka förmedla så jag gav mig ut med min kamera bland de stridande och resultatet är det här, säger Maria Glawe och visar på bilderna som nu finns uppförstorade och visas i Trelleborgen.
Lärare som hon är vill Maria Glawe också koppla utställningen till undervisningen.
– Utställningen vänder sig mycket till skolor och lärare som jag hoppas ska ta med sina klasser hit. För att hjälpa till har jag också gjort en lärarhandledning som visar hur man kan förbereda sig, vad de kan göra här på Trelleborgen och hur klassen tillsammans med läraren sedan följer upp och avslutar i skolan med exempelvis workshops.
Maria Glawe som undervisar i svenska på gymnasiet har själv tagit in bilderna i sin undervisning.
– Jag arbetar även med elever som har läs- och skrivsvårigheter och där är bilden ett utmärkt hjälpmedel. Den som har svårt att ta till sig texter gynnas verkligen av att få arbeta utifrån ett bildmaterial.

Utställningen Strid på Trelleborgen hade vernissage på lördagen och finns kvar här till och med 23:e mars. Den vänder sig i första hand till skolor men även till allmänheten.

Dagens fråga

Har du märkt av att det finns fler poliser i Malmö denna veckan?

Loading ... Loading ...