Carl Bodin Svensk. Foto: Isak Bodin Alfredsson

Carl bestämmer menyn

Bjuda hem dejten:
Då satsar jag på en trerättersmeny, och lagar något mer elegant och gärna med någon form av afrodisiakum. Som ostron till förrätt med några goda tillbehör, kanske scharlottenlök eller citron. Till varmrätt undviker jag något som innehåller vitlök eftersom man hoppas på lite hångel och gör snarare något elegant och lätt. Så jag kör på någon fisk. Kanske torskrygg med en god sås till. Och absolut en dessert med choklad.

Imponera på familjen:
Båda mina syskon älskar kött. Så själv hade jag valt en kötträtt, men jag tror det kan passa de flesta. Om jag vill imponera lite extra så väljer jag något kött som man inte gör varje dag. Kanske en schysst lammsadel, och så hade jag kokat fond på benen och morötter som jag gjort en god skysås på sedan och till det hade jag serverat någon god potatis och primörer.

Häng med kompisgänget:
Någon husmansklassiker. Köttfärslimpa, kåldolmar, köttbullar med rårörda lingon eller kanske någon fisksoppa. Klassiskt och vällagat.

Familj med småbarn på besök:
Någon mat som passar alla åldrar och som man kan variera lite. Antingen en schysst hemgjord hamburgare eller en pizza som man gör från grunden. Fördelen är att man kan välja tillbehör själv. Barn kan få ost och skinka och vuxna kan satsa på lite andra smaker som renkött och chèvre.

×