HK Malmös långtidsskadade Sebastian Geissler tvingas till ny operation.

Ny operation för Geissler

Geissler slet av hälsenan på ett träningspass på sin 30-årsdag den 21 februari. Efter operationen väntade en rehabilitering på sex till åtta månader, enligt läkarna.
– Men det hände ingenting alls under rehaben, så till slut fick jag gå till en specialist, säger han.
I fredags kom det tunga beskedet att en ny operation måste göras.
–Tydligen har hälsenan glidit isär, när de sydde ihop den, berättar Geissler.

I det nya ingreppet, som görs den 16 januari, kommer man att klippa bort hälsenan helt. Sedan ska vadmuskeln dras ned till hälen för att fästas där.
–Jag kommer alltså inte att ha någon hälsena mer. Såvitt jag vet har man inte gjort det här på någon elitspelare tidigare, utan mest på äldre personer, säger Geissler.
Därför är det omöjligt att säga hur lång tid som krävs för att han ska ta sig tillbaka till elithandbollen. Ett hårt slag för både honom själv och för HK Malmö, där Geissler varit pådrivare och nyckelspelare i några säsonger. Både bakåt och framåt har han levererat på linjen i match efter match.
Trots de här motigheterna är han själv fullt inställd på fortsatt spel i Elitserien med HK Malmö.
–Jag vill absolut inte sluta handbollskarriären på det här sättet. Jag är beslutsam att ta mig tillbaka. Men rehabiliteringen efter nästa operation lär ta upp emot ett år. Det innebär att jag får ett skadeuppehåll på nästan två år, säger han.

Efter den förra operationen gick han med gips och hoppade på kryckor i tre veckor. Nu väntar något helt annat.
–Jag tyckte det var drygt med gipset i de där tre veckorna, men den här gången blir det tre månader med kryckor och mycket högläge, säger Geissler.
– Att säga att det känns tungt är i underkant. Det har varit några riktigt jobbiga dagar sedan jag fick beskedet.
Ett positivt besked utanför handbollen kom på tisdagen. Geissler fick reda på att han hade klarat en tenta på psykolgistudierna, som annars ligger vilande just nu.
–Det var i alla fall ett litet glädjeämne, säger han.
Ola Axelsson