Kvinna med barnvagn blev svårt knivhuggen

Det var vid 21.30-tiden den 19 juli i år som polisen fick larm från flera uppringare om en knivskärning i gångtunneln vid Agnesfridsvägen.
När patrullerna kom till platsen påträffade de en svårt blödande 22-årig kvinna på marken i gångtunneln. Bredvid henne stod en barnvagn med kvinnans spädbarn i.
Kvinnan var medtagen, men berättade att hon blivit knivhuggen av sin före detta pojkvän, tillika barnets pappa, och att han flytt från platsen till fots.
Hon fördes med ambulans till sjukhus där läkarna konstaterade att hon fått ett flertal knivhugg på vänster sida av kroppen. Knivhuggen hade gjort att hon förlorat en icke oansenlig mängd blod.
Den 21-årige mannen kunde kort därpå gripas i sitt hem en bit bort från brottsplatsen.

Av utredningen framgår att mannen och kvinnan separerat en tid före dådet. Och att de påbörjat en vårdnadsutredning som präglats av tvister.
Den aktuella kvällen hade kvinnan besökt en väninna och gått med på att träffa 21-åringen vid en busshållplats på Agnesfridsvägen.
Enligt kvinnan började de bråka, varpå mannen knuffade omkull henne på marken.
Därefter drog han upp en kniv som han haft under tröjan och gick emot kvinnan.
– Jag trodde inte han högg mig för jag kände inte det först. Jag trodde han bara höll i skaftet och boxa mig, berättar kvinnan gråtande i polisförhör.
– Men sen hade jag blod överallt och N.N. (spädbarnet) låg och grät i sin vagn och han slutade inte hugga heller… han bara fortsatte.
Både kvinnan och barnet skrek, vilket uppmärksammades av flera personer i närheten.

Flera av dem gick mot gångtunneln och då tog 21-åringen till flykten.
När kvinnan sedan fick hjälp tog släktingar hand om spädbarnet.
21-åringen anhölls och häktades några dagar enare. På måndagen åtalades han för försök till mord.
– Vid gärningen har han använt ett livsfarligt vapen. åsamkat N.N. (kvinnan) svår kroppsskada och synnerligt lidande med star dödsångest, skriver åklagaren i stämningsansökan.
Mannen erkänner gärningen, men gör gällande att den skall rubriceras som grov misshandel. I förhör säger mannen att han bara minns händelsen ”som i en dröm”.

Dagens fråga

Brukar du jobba på helgerna?

Loading ... Loading ...