Bjarne Petersen lider av smärta i axel

Söker smärtlindring utomlands för skada

– Här i Sverige får jag varken operation eller den smärtlindring jag behöver, hävdar han.
Inte heller får han sen en tid mer ersättning från försäkringskassan trots att han fått rätt i förvaltningsdomstolen.
– Jag har levt på sparade pengar men nu är de slut. Återstår för mig bara att sälja lägenheten, säger Bjarne Petersen som efter trafikolyckan inte kunnat arbeta. Han har tankar om att sälja sin bostad, resa utomlands och där försöka bli opererad i axel och nyckelben i första hand.
–  Det skulle i så fall ge mig en smärtpunkt mindre och en chans att kanske kunna göra någonting.

–  Det kan vara svårt att få rätt diagnos och behandling i Sverige om man drabbas av nackskador. Det menar Bert Magnusson, ordförande i Nackskadeförbundet med säte i Nås i Dalarna, ett förbund som han själv grundat.
  – Personer med skador hör av sig till mig dagligen och jag hjälper dem vidare, i första hand till våra grannländer Norge och Finland men även till andra länder där de har bättre kunskap. I Sverige finns inte tillräcklig kunskap för att ställa rätt diagnos, hävdar Bert Magnusson.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Odlar du grönsaker eller örter hemma?

  • Nej (51%, 253 Röster)
  • Ja (49%, 245 Röster)

Antal röster: 498

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev