Stora Bernstorp får ny avfart

– Infarten ska bli klar i november innan julhandeln. Det är ett önskemål från ägarna till handelsområdet, berättar Carin Hillåker som är kommunchef i Burlövs kommun.
Efter att först ha sagt nej har nu Trafivkerket ändrat sig och sagt ja till en ny infart. På måndagen sa kommunstyrelsen i Burlövs kommun ja till den nya detaljplanen. Därmed blir det möjligt att köra in direkt från såväl väg 11 som från Yttre ringvägen.

– Det blir bara möjligt att köra in till Stora Bernstorp på den nya avfarten. När man ska ut blir det ingen skillnad men det är en infart som varit viktigast för ägaren till området, konstaterar Carin Hillåker.
Burlövs kommun har varit delaktig i överläggningarna mellan Trafikverket, Malmö stad och ägaren till Stora Bernstorp. Från början sade också Burlövs kommun nej till den här avfarten.

Affärsområdet på Stora Bernstorp öppnades under 2008 men handeln har inte flutit på i den omfattning som många hoppats på. Flera butiker har fått stänga och senast i raden var Coop Forum som lade ner hela sin stora butik nu i sommar.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du rest utanför Europa någon gång?

  • Ja (73%, 621 Röster)
  • Nej (27%, 232 Röster)

Antal röster: 853

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev