Tre guld och ett brons för Sam Andersson

Den i skånska Hofterup boende Sam Andersson tog SM-silver i fjor i samma skyttegren.
– Vi tävlade i Eskilstuna. Då ledde jag inför finalen, berättar han.
Nu var det på skånsk mark i Ystad som SM:et avgjordes. Efter grundomgången låg Sam på andra plats, en poäng efter ledande Per Sandberg från Gimo. Redan efter det andra finalskottet tog Sam över ledningen. Den släppte han sedan aldrig ifrån sig.
– Jag fokuserade bara på mitt eget skytte och var inte alls säker förrän efter sista skottet och hörde arrangörernas utrop, säger Sam.

Han hade att slåss med 81 andra skyttar hela landet, däribland paralympiske skytten Jonas Jacobsson och Eric Uptagrafft, som denna vecka ska skjuta för USA i London-OS. Hans guldpoäng blev 700,1. Andraplacerade Per Sandberg fick 699,5.
Guldet var inte Sams enda under SM-veckan i Ystad. Med Skåne tog han guld för distriktslag och guld med Dagstorp-Lilla Harrie för föreningslag, i båda fallen i det nationella skyttet, liggande 20 skott. För Sam blev det dessutom brons i den nationella grenen 20 skott liggande.

För fyra år sedan tog han guld i junior-SM. Nu är han svensk mästare även på seniornivå.
– Det här smäller högt, avslutar han glatt.

×