25-årige anfallaren Henrik Ewald återvänder till svensk fotboll. Han ska spela för FC Höllviken. Arkiv: Emilia Olofsson

Henrik Ewald bryter kontraktet i Danmark

– Nordvest och jag kom överens om att avsluta kontraktet. Därför blir det FC Höllviken. Jag var med redan i träningsmatchen mot Trelleborgs FF och är spelklar när serien startar om, säger Henrik Ewald.
Det gör den redan på fredagen då FC Höllviken möter Kulladals FF på bortaplan i Malmö.
Att det bara blev ett halvår i Nordvest FC förklarar Henrik Ewald med att det tog för lång tid och slet för mycket att köra fram och tillbaka till Holbäck.
– Ibland satt jag i bilen i två timmar innan det var dags för träning.

– Dessutom kan man säga att det var ömsesidigt, klubben höll mig med bil och det blev höga kostnader för resorna. Därför kom vi överens om att skiljas och vi gjorde det som vänner. Eventuellt kan det bli tal om en ny sejour senare.
Till dess är det FC Höllviken som gäller och att laget ligger på femte plats efter vårens matcher är inget man är nöjd med. Ambitionen var att utmana i toppstriden och ta steget tillbaka till division 2.
– BW90 och Prespa Birlik har satsat hårt och har starka trupper, men det har vi också.

– Förhoppningsvis kan vi fortfarande blanda oss i tätstriden och där kommer givetvis Henrik Ewald att vara en viktig spelare. Vi är glada över att vi kunde locka honom till oss den här gången, säger FC Höllvikens sportchef Jerry Nilsson, och berättar hur nära det var vid det förra tillfället.
– Vi var egentligen överens med Henrik. Samma dag ringde danskarna och den chansen förstod vi att han tog.
Fredagskvällens match mot Kulladals FF blir extra viktig eftersom lagen som ligger före FC Höllviken i tabellen alla har spelat en omgång mer.
– Vi var rejält missnöjda med ett par insatser under våren, bland annat att vi förlorade mot Furulunds IK. Det har man inte råd med, säger Jerry Nilsson.