Länsstyrelsen inte nöjd med planen

Planprogrammet är det första steget i arbetet med att ta fram en detaljplan. Men om kommunen inte ändrar i sitt underlag kommer länsstyrelsen att överklaga den kommande detaljplanen. Detta bekräftas av länsarkitekt Elisabet Weber på länsstyrelsen.
Svedala kommun har arbetat fram ett planprogram snabbt som gör det möjligt att bygga både äventyrsbad, hotell och 800 nya bostäder. På ett samrådsmöte i våras förklarade stadsarkitekt Pia Transe-Pedersen att målet var att kunna starta bygget redan 2014. Detaljplanen beräknades då vara klar under våren 2013.
Om den tidsplanen ska hålla krävs det dock ändringar. Länsstyrelsen tycker precis som Skånetrafiken att det saknas lösningar för kollektivtrafiken.
– Om det inte finns en bra kollektivtrafik är risken att alla tar bilen när de ska ta sig till och från Bara söder. Det leder till en försämrad miljökvalitet och förorenad luft, påpekar Elisabet Weber.
– Det är möjligt att man har andra lösningar än de som presenterats men då vill vi se dessa.
Svedala kommun framhåller att den spårtrafik som Malmö stad planerar även blir en lösning för Bara söder. En linje i riktning mot Toftanäs kan enkelt kopplas på en linje till Bara och eventuellt också till Klågerup. Eftersom det är osäkert om Malmö stad kommer att bygga spårtrafik överhuvudtaget menar länsstyrelsen att Svedala kommun inte kan förlita sig på den lösningen.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×