Toppspelare klara för HK Malmö

HK Malmö har dragit i gång silly season-säsongen i högsta växeln. Carl-Johan Andersson är den hittills mest spektakulära värvningen i skånsk handboll. Den 34-åriga mittsexan slog igenom i Lugi, gick sedan till IFK Ystad och därefter har han spelat fem år i Spanien, i Torrevieja och i Aragon samt två år i Minden i Tyskland.
– Han är en riktig tuffing i försvaret där han kommer att bli väldigt viktig med sin erfarenhet i vårt för övrigt unga mittblock. Framåt har han både förmågan att skapa lägen både för sina lagkamrater och sig själv. Men mest typiskt för C-J är hans stora kampvilja och tuffa karaktär som är exakt vad vi har letat efte, säger HK Malmötränaren Jan ”Proppen” Karlsson.
Själv ser Carl-Johan Andersson fram emot att flytta hem till Skåne:
– Jag har varit borta i sju år och om ett år är det dags för min äldsta dotter att börja skolan, så det kändes rätt att flytta hem nu. Att det blev HK Malmö beror bland annat på att jag haft Proppen som tränare tidigare, i IFK Ystad, och känner honom bra, vet att han är duktig på att bygga och utveckla ett lag. jag tycker att HK Malmös satsning känns både bra och inspirerande. Dessutom fick jag mycket hjälp av klubben med att ordna allting med flytten hem och det är ju en hel del att tänka på när man flyttar med en hel familj, berättar Carl-Johan som kommer att bosätta sig i Hjärup utanför Lund.
Robert Månsson, född 1992, är en mittnia med en hel del junior- och ungdomslandskamper i bagaget som tröttnat på att nöta bänk i mästarlaget Sävehof.
– Jag kom inte överens med Sävehof och sökte efter bättre möjligheter att utvecklas, få en större roll i laget och mer speltid. Det här känns jättroligt, förklarar Robert Månsson för Skånskan.
– Han har en väldigt fin blick för spelet och är tydlig och bra på att göra riktiga val och utnyttja motståndarens svagheter. Han är samtidigt en modig spelare som är orädd och offervillig, förklarar Jan Karlsson som är mycket nöjd med sina båda nyförvärv.