Mikael Roth i aktion på Söderstadion. Foto: Scanpix

Höör värvar Mikael Roth

– Klubben har gett ett bra intryck, och jag är fortfarande sugen att satsa på fotbollen, förklarar 35-åringen.
Att Höörs tränare Hasse Mattisson är en av Roths bästa vänner har förstås spelat in när det gäller klubbvalet.
– Visst är det så, men jag har även varit och tränat med laget. Det verkar vara många unga killar som vill satsa, och det känns som jag också kan vara med och bidra på något sätt, säger Mikael Roth.
Han kan definitivt bidra med erfarenhet. Roth har många år på elitnivå sedan han värvades till Malmö FF från IS Halmia 1997.
Efter MFF-sejouren, där han spelade med Hasse Mattisson, blev det hela sju säsonger med IFK Norrköping. Men när den äldsta dottern skulle börja skolan drog sig familjen till Skåne igen, och bankade ned bopålarna i Tygelsjö.
Efter två säsonger i FC Rosengård i division ett, väntar alltså “trean” med Höörs IS. Där hade han hoppats på att återförenas med Mats Lilienberg, som han spelade med under MFF-tiden.
– Vi får se hur det blir, jag hoppas att Lilienberg är med på ett eller annat sätt, säger Roth.
Trots många år på högsta elitnivå, så känner 35-årige Roth inte av några krämpor. Kroppen är fortfarande fräsch och sugen på att lira fotboll.
– Jag har, peppar, peppar, haft tur och inte åkt på några svårare skador under min karriär, säger han.
Höörs IS har tappat några tunga pjäser i höst, och värvningen av Mikael Roth kommer i ett välkommet läge för klubben.
– Vi får en karaktärspelare som är användbar på olika platser i laget och som fortfarande har kvar vinnarinstinkten och som har mycket att lära ut till de yngre killarna, förklarar Hasse Mattisson.
Var någonstans Roth helst vill spela gör han ingen hemlighet av:
– Jag har alltid sett mig som mittback, där trivs jag allra bäst, säger han.
Civilt gör han också en nysatsning. Roth ska arbeta för ett nytt Norrköpingsbaserat företag, som säljer flytande tvättmedel.
– Jag ansvarar för Skåne och Halland. Tanken är att 40 idrottsföreningar ska hjälpa till med att sälja det här nya tvättmedlet, och därmed stärka sin ekonomi, berättar han.
Höörs IS möter IFK Hässleholm i hemmapremiären på Färs & Frosta arena i mitten av april.
Ett hårdsatsande Hässleholm som lär bli seriefavorit i division tre. Nya coacher i klubben är Helsingborgs tidigare tränare Bosse Nilsson och Bayern München-profilen Björn Andersson.

Dagens fråga

Vi har hört tre fjärdedelar av bidragen – håller årets startfält i Mellon måttet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev