Sammanbitna miner. Danskarna följde spänt sina lagkamraters närkamp med svenskarna. Foto: Ida Dahlgren

Repris för fotbollscup till ”Supermans” minne

Henrik Ekelund var sju år gammal och en hängiven fotbollsfantast när han gick bort i cancer 2005. För att hedra hans minne skapades i fjol en fotbollsturnering som bär hans namn.

I helgen var det dags för årets cup. Spelare från Sverige, Danmark och Norge hade samlats på gräsplanerna i Åkarp för göra upp i slaget om Norden.
– I fjol var det premiär. Vi drog lärdomar från det året och har slipat till det i år. Nu närmar vi oss så som vi vill att det ska se ut, säger Patrik Dalgart från Åkarps IF som hoppas att cupen ska bli en årlig företeelse.
Förutom att titta på fotboll har åskådarna också möjlighet att skänka en slant till stiftelsen Henrik ”Superman” Ekelund som ger stöd till cancerdrabbade familjer.
– Pengarna går inte till forskning utan till cancersjuka barn och deras familjer. Stiftelsen har bland annat skickat en familj på semesterresa, berättar Patrik Dalgart.

Plötsligt blåser domaren i visselpipan. En match är avslutad och finalen ska precis börja.
Henrik Ekelunds favoritlag MFF tog sig inte till final i år. Det gjorde däremot Åkarps IF och Herfölge BK från Danmark. Från läktaren hörs både ”kom igen” och danska motsvarigheten ”kom nu” men vilket lag som har flest anhängare går inte att ta miste på.
– Åkarp! Åkarp! skrålar det från läktaren, till många danskars förvirring.
– Vad säger de? undrar spelaren Lee Bonaya från Danmark och får hjälp av en lagkamrat att översätta vad svenskarna skriker på andra sidan gräsplanen.
Kanske var det läktarstödet som avgjorde matchen. Åkarps IF vann till slut matchen med 3-0.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Har du rest med ersättningsbuss idag?

Loading ... Loading ...

Webbkryss