Team Eslövs Lina Möller lämnar handbollsplanen. Men hon rör sig inte så långt. Nästa säsong återfinns hon på tränarbänken då hon blir assisterande till Ola Olsson. Arkivbild

Lina Möller tar plats på tränarbänken

Ola Olsson presenterades som ny tränare i Team Eslöv redan under semifinalserien mot Lugi.
Efter finalen börjar nu även hans organisation ta form. Och det blir Lina Möller som tar över rollen som assisterande tränare.
– Det blev klart för ungefär en månad sedan. Eslöv kom till mig med erbjudandet när de hade ett par tränare på gång och undrade om jag ville vara med och komplettera, säger Lina Möller.
Tanken på att gå vidare som tränare är dock en som har växt fram.
– Jag har ju funderat på vad jag skulle göra efter handbollen. Handboll är en stor del av mitt liv men nu vill inte kroppen som jag vill, så då kändes det lagom att gå över som assisterande tränare.
– Sedan har Ola Månsson varit på mig och tyckt att jag hade många av de talanger som krävs för att bli en bra tränare, så det känns ju kul.

Nu blir det dock med en annan Ola som hon får arbeta med. Ola Olsson.
– Jag har träffat Ola (Olsson) en hel del nu på slutet och han är väldigt ambitiös. Han började ju se till nästa säsong redan innan den här var över så jag blev tvungen att hålla två bollar i luften samtidigt lite grann och börja fundera på försäsongsträning och sånt.
Tillsammans med Ola Olsson har Lina också haft möten med spelarna och börjat planera för framtiden.
– Just nu är det ju lite osäkert runt hur truppen ska se ut, och innan vi vet det är det svårt att sätta upp någon målsättning. Men vi vill fortsätta den resan uppåt som Team Eslöv har börjat göra, säger hon.

Vad som händer med Jörgen Persson och Marie Karner, årets assisterande tränare, är inte helt klart.
– Jörgen har sagt att han inte kommer att fortsätta, han kanske kommer att finnas kvar runt laget i någon form men inte som assisterande tränare och inte på varje träning. Marie Karner är nybliven mamma och vi får se hur mycket tid hon har över, men hon kommer troligen också att finnas kvar runt laget i någon form, säger Bjarne Persson från laget Elitgrupp.

Dagens fråga

Brukar du lyssna på Melodikrysset?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev