Skånepartiets Carl P Herslow har lämnat Malmö och flyttat tillbaka till sina hemtrakter i Svedala kommun. Bredvid bostaden finns närradiostudion.

”Blev tvungen sälja huset”

Skånepartiet återupptog sina sändningar i måndags efter att ha haft uppehåll i en månads tid. Detta för att kunna flytta närradiostudio och partikansli från lokalerna på Malmgatan vid Värnhemstorget i Malmö. Kansliet finns numera hemma hos en partimedlem.
Studion finns på gården Hildelund på Södra Lindholmsvägen utanför Svedala.
– Jag hyr in mig här hos en släkting, berättar Carl P Herslow. Här finns studio, kök och sovrum och plats för mig och mina två hundar. Det är trångt men det får gå.
– Av ekonomiska skäl blev jag tvungen att sälja mitt hus i Malmö för att få in pengar till partiet. Min fru har gått bort och jag hade tänkt flytta så småningom. Nu känner jag mig tvingad att sälja mitt hus och det känns inte bra.
Carl P Herslow är välbekant med omgivningarna vid Lindholmen eftersom han är född och uppvuxen på Lindholmens gård i närheten. Hans tidigare bostad som nu är till salu finns i Limhamn.

Skånepartiets ledare menar att orsaken till hans egen dåliga ekonomi är att partiet inte fått ekonomisk ersättning för en del av den period som man satt med i Region Skåne. I mars 2001 beslutade region Skåne att allt partistöd skulle gå till Valförbundet för Skånes väl.
Skånes valförbund som Skånepartiet tillhörde fick inga pengar alls.
– Det rör sig om flera miljoner kronor som vi har rätt till. Vi lade ner ett stort arbete i regionen och hade en politisk sekreterare, gruppledare med mera. Men vi har inte fått ett öre för jobbet. Detta trots att vi en gång hjälpte till att rösta fram borgarna, menar Carl P Herslow.
– Jag har själv tagit lån för att få in pengar. Men nu gick det inte längre och jag blev tvungen att sälja mitt eget hus.

Skånepartiet sänder direkt 21 timmar i veckan. Carl P Herslow är huvudansvarig för sändningarna. Studion i Malmö flyttade man in i 1988. Först sände partiet från en studio på Bellevuegården där sändningarna startade i början av 80-talet.
Partiet har i dag inga mandat i Region Skåne och åkte ur kommunfullmäktige i Malmö efter valet 2006.

Dagens fråga

Brukar du resa bort över påsken?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev