Årets företagare är jordnära

Det var en lågmäld Tommy Jönsson som under fredagen tog emot priset som årets företagare i Lund.
– Det trodde jag inte. När de ringde och sa att jag skulle till Rådhuset för att ta emot priset fick jag en klump i halsen. Man tänker på de som har röstat fram mig och är tacksam, säger Tommy Jönsson.
Tommy Jönsson driver entreprenadföretaget GTB i Dalby som gör mark och avloppsarbeten. Företaget startades 1989 och i dag har verksamheten vuxit till 45 anställda och en omsättning på 60 miljoner.
Men han har också dragit sitt strå till stacken för att hålla Dalbys samhälle levande. När bensinmacken var nedläggningshotad köpte han den och efter det har han byggt ett gatukök intill.
Motiveringen till att utse Tommy Jönsson löd enligt följande ” Företaget erbjuder heltäckande lösningar med hög kvalité och servicenivå. Uppdragsgivare är kommuner, fastighetsbolag och byggnadsföretag i sydvästra Skåne. År 2009 köpte Tommy shellfastigheten i Dalby där han även har öppnat ett gatukök.”.
– Vi gillade att Tommy är så framåt och satsar. Sedan är han jordnära också och står verkligen med båda fötterna på jorden. Vi har dessutom tidigare haft många IT- och forskningsföretag så det var dags för något annat nu, säger Olov Olofsson, ordförande i Företagarna.

Under den festliga ceremonin i Rådhuset utsågs även årets Nyföretagare och årets Lundaköpman.
Årets Nyföretagare gick till Annica Gilbertsson och Carin Gath som startade företag 2009. De fick priset för sitt företag Energy management som tar fram energistrategier för företag och grupper. De träffar personal i företag och hjälper dem att tänka bryta negativa tankemönster och handlingar och i stället bli mer effektiva.
– Det är fantastiskt! Vi har kämpat så mycket. Det här gör också att fler kommer att få reda på att vi finns, säger Annica Gilbertsson.
Årets Lundaköpman blev chokladspecialisten Patrik Langer som driver Ahlgrens konfektyr.
Patrik Langer var den som fick den största prissumman på totalt 25 000 kronor varav 15 000 kronor riktades till hans personal.
– Jättekul! Vi kanske ska använda det för att besöka våra producenter i Europa.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

  • Ja (61%, 262 Röster)
  • Nej (39%, 170 Röster)

Antal röster: 432

Loading ... Loading ...