Norlla Amiri förstärker Lunds BK

– För några dagar sedan blev det klart. Vi har även tagit med i bilden att Lilla Torg FF, Malmö City FC, LB07, och BK Olympic ska ha utbildningsbidrag. Det blir ju en hel del, säger Lunds BK:s Anders Bergström.
LBK-tränaren Jonas Eidevall poängterar att klubben följt 19-årige Norlla Amiri ett par år och att man länge sett honom som en lämpligt nytillskott.

– Vi har haft koll på honom ända sedan vi mötte Lilla Torg FF i division 2. Då hade han ibland lite lekstuga med oss, Nu hoppas vi att han ska kunna göra samma sak mot våra motståndare, säger Lunds BK-tränaren.
– Jag skulle vilja säga att under allsvensk nivå är Norlla en av spelarna på lokal nivå som är allra bäst på att utmana och slå sin motståndare.
Att han lämnar till division 3 degraderade Lilla Torg är ingen skräll. Det har snart i princip samtliga spelare från fjorårets trupp gjort.

Kontraktet är på två år och Norlla Amiri har tränat med ”Krubban” i ett par veckor. Han gjorde dessutom ett bra intryck i testmatchen mot superettanlaget Ängelholms FF. LBK vann med 1-0 och Norlla Amiri spelade i 90 minuter.
– Fast egentligen var vi hela tiden övertygade om att vi ville ha honom. Så pass var han kartlagd. Men givetvis är det bra att han gjort ett gott intryck sedan han kom hit. Och vi är övertygade om att han ska kunna utveckla sitt försvarsspel, konstaterar Jonas Eidevall.