är klar för BK Olympic. Foto: Olympic

Tungt nyförvärv klart för Olympic

Olympic lånar honom från division 1-klubben.
– Ett tungt nyförvärv med meriter från spel i superettan. Den här övergången är vi naturligtvis mycket glada över. Han återförenas dessutom med Patrik Svensson, säger Leif Isie i Olympicledningen.
Patrik Svensson, som spelade cirka 150 allsvenska matcher i Trelleborgs FF, kom till BK Olympic inför årets säsong och var en av männen bakom seriesegern i division 3. Säsongerna 2008 och 2009 spelade Daniel och Patrik tillsammans i LB07 och för lite mer än två veckor sedan blev det klart att Patrik skulle fortsätta i BK Olympic.

Innan åren i LB07/Bunkeflo IF representerade Daniel Svensson moder-klubben Markaryds IF och Östers IF. Årets säsong tillbringade han i Lunds BK där han åtminstone stundtals hade svårt att ta en ordinarie plats.
– Vi tittar inte så mycket på hur andra klubbar tar ut sitt lag. För oss är Daniel Svensson ett bra nyförvärv och vi har varit på jakt efter en spelande mittfältare, säger BKO-tränaren Peter ”Hulda” Hillgren.

Den senaste veckan har Hulda också fått se flera av spelarna i truppen förlänga sina kontrakt. Martin Pedersen, som spelat i division 2 för både Höllvikens GIF och IFK Klagshamn, har gjort det liksom Tomas Amarise och Linus Nilsson.
– Vi ser ut att få behålla större delen av truppen och ligger långt framme i förberedelserna. Dem vi riskerar att tappa är Patrik Burda och Adnan Gerzic som tränar med FC Rosengård. Får de chansen där lär vi få svårt att konkurrera.