Kommunalråden Lari Pikä-Kangas och Anders Rubin deltog på torsdagskvällens möte tillsammans med representanter från räddningstjänsten och länsstyrelsen. Foto: Gustaf Eriksson

Politiker pressades om Stadex

Det var ett av ganska få besked som de omkring 50 personer som samlats i Värner Rydénskolans aula i går fick av kommunalråden Anders Rubin (S) och Lari Pitkä-Kangas (MP). – Ni politiker har ett ansvar för att människor mår bra. Ni måste göra något. Vi vill se att fabriken flyttar, säger Seddigha Sahrabaghi. Hennes ord följs av applåder, men också av en undfallande svar. – Stadex har tillstånd. Så länge det följs kan vi inte göra något, säger Anders Rubin, som dock öppnade för en framtida förändring av Sofielunds industriomre, där Stadex ligger. Mötet anordnades av nätverket Giftfri stad. Organisationen är kritisk mot att livsmedelsfabriken Stadex använder sig av det giftiga ämnet propylenoxid. Stadex hade inte bjudits in till mötet.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×