Ulf van Houten med sonen Jimmy. Foto: Stefan Olofson/Arkiv

Stadsparkens café blir restuarang

Ulf van Houten har drivit och hyrt Stadsparkscaféet i 20 år tillsammans med sin familj. – Det här känns fantastiskt. Vi har väntat på ombyggnaden i flera år. Det är med det i åtanke som vi valt att stanna kvar. Stadsparkens kafé är en institution och populär oas i stan på somrarna. I den första ombyggnadsetappen av parken ingår kaféet som en central del i paradstråket som ska anläggas i en öst-västaxel från Arenan till dammen. – Byggnaden blir kvar utan utvändiga förändringar. Allt rivs däremot ut inomhus. På baksidan byggs en stor inglasad byggnad med plats för en stor restaurang. Vi tänker behålla den nuvarande stilen dit alla är välkomna under enkla former och med samma utbud i kafédelen. Det blir hög klass på restaurangen med moderata priser, säger Ulf van Houten. Köket i kaféet är litet och klarar med nöd och näppe att serva dagens anstormning av gäster under soliga dagar. – Nu får vi rejäla ytor med möjlighet att ha flera kockar i arbete samtidigt, säger Ulf van Houten. Byggstart blir om allt går i lås i september. – Det gör att vi kan hålla öppet som vanligt i sommar. När allt är klart blir det öppet året runt. Vi får 30 platser inomhus i kaféet och upp till 150 platser i restaurangen när vi dukar långbord. När kaféet stänger runt 18 flyttar vi över till restaurangdelen där man kan sitta till senare på kvällen, berättar Ulf van Houten.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du jobba på helgerna?

Loading ... Loading ...