Kattstödet bjöd på glögg och Rutger Carlsson lät sig väl smaka. Foto: Lena Breitner

Kattstödet höll loppis trots kylan

I ungefär ett år har Kattstödet arbetat med att hitta nya hem åt sina katter. – Vi fångade in 24 här i området, varav 6 var högdräktiga. Av de 47 har hälften hittat nya hem, berättar föreningens ordförande, som bara vill använda sitt förnamn Natalie. Föreningen har fått låna en byggnad av kommunen, men nu har de fått besked att de ska vara ute den sista mars. Just nu går det lite trögt med att hitta nya hem. – Julen och januari är inte precis den tid då folk tänker på att skaffa katt, säger Natalie. De stora kostnaderna för verksamheten handlar om veterinärkostnader, medicin och mat. Arbetet med att göra katterna lugna och trygga står ideella krafter för. Rutger Carlsson var en av dem som kom till söndagens loppis. – Det är kul att hjälpa till, men det blir inte någon katt för oss, säger han. Vi har redan två.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×