blir anfallaren Niclas Öbergs nya klubbadress. Den förre Kirseberg IF-

Niclas Öberg har gjort klart med LBK

– Det var verkligen ett bra och välkommet besked. Niclas stod högst upp på vår önskelista nu när vi var ute och letade efter en forward, säger LBK-tränaren Jonas Eidevall. Lunds BK har visserligen många duktiga anfallare i truppen och kom dessutom nyligen överens med Malmö FF om att låna den 18-årige talangen Robin Simovic. Men det saknades en spetsspelare med samma egenskaper som Fredrik Karlsson. – Vi bedömde att vi när Fredrik lämnade behövde en kraftfullare forwardstyp i truppen. – Niclas Öberg är visserligen inte lika stor som Fredrik. Men han kan sysselsätta en hel backlinje på egen hand och har en fantastisk vinnarskalle. LBK behöver spelare som verkligen hatar att förlora, säger Jonas Eidevall och betonar att man tittat på Niclas Öberg i många års tid. – Egentligen har vi studerat honom i fyra års tid och lika länge velat värva honom. Nu stod han utan kontrakt och det gjorde det lite enklare att lyckas. När det blev känt att LBK:s division 1-kollega LB07, som Niclas Öberg spelat för i en och en halv säsong, inte ville förnya hans kontrakt blev han ett hett villebråd för många klubbar. Inte minst hårt satsande IFK Klagshamn. – Jag är övertygad om att vårt bud var bättre, men Lunds BK spelar ju i division 1 och vi i division 2 och då är det bara att acceptera att Niclas valde att stanna i ettan, säger IFK Klagshamns sportchef Amir Poursamad. 29-årige Niclas Öberg har Kirseberg IF som sin moderklubb, men har även spelat i IFK Malmö och Mabi och blir med sin erfarenhet ett tungt nyförvärv för Lunds BK. Nu går jakten vidare på två ytterspelare, en central mittfältare och eventuellt även en mittback.